Dolar 32,5882
Euro 34,7930
Altın 2.505,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 26°C
Sal 25°C

FATİH ORTAOKULU GELENEKSEL 3.SAĞLIĞA PEDAL ÇEVİR PROJESİ

FATİH ORTAOKULU GELENEKSEL 3.SAĞLIĞA PEDAL ÇEVİR PROJESİ
13 Haziran 2019 18:05 | Son Güncellenme: 13 Haziran 2019 22:35
A+
A-

FATİH ORTAOKULU GELENEKSEL 3.SAĞLIĞA PEDAL ÇEVİR PROJESİ

Fatih Ortaokulu “Geleneksel 3. Sağlığa Pedal Çevir” Bisiklet turu 13 Haziran 2019 Perşembe günü öğrenciler, öğretmenler, veliler ve Dinar halkının katılımıyla ilçemizde yapıldı.

Sağlıklı yaşam adına bisiklet sporunun öncülüğünün yapılması ve Dinar’da bisiklet sporunun arttırılarak çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzaklaşmasının sağlanması amacıyla Fatih Ortaokulu öğretmen ve öğrencileriyle birlikte daha önceden belirlenen tarih ve güzergahta bisiklet turu yapıldı. Öğrenci ve velileri bisiklet kullanımına yönlendirerek ilçemizde bisikletle ulaşımın sağlanabileceği konusunda ve hava kirliliğine sebep olan etkiler ve sonuçları konusunda toplumda farkındalık yaratmak amacıyla yapılan bisiklet turu halkımızdan da ilgi gördü.

12-15 yaş arası doğayla barışık aktiviteler yapan bu çocukların dağlara, ormana, denize, hayvanlara ve bitkilere yaklaşımı farklı olacaktır. Yürüyüş ve bisiklet ile geçtikleri yerlerin kokularını, sesleri ve sessizliği tatmayı, doğanın ne kadar zengin olduğunu, rüzgarın yönünü, yağmurdan korunmayı, ağaçların, kuşların isimlerini öğrenecekler. En önemlisi doğanın değerini bilecekler ve doğayı koruyan bilinçli yetişkinler olacaklardır.

Fatih Ortaokulu “Geleneksel 3. Sağlığa Pedal Çevir” Bisiklet turunda İlçe Kaymakamımız Sayın Selami KAPANKAYA’yı ziyaret etti.

İlçemizde bisiklet kullanımını arttıracak olan bu proje ve ilçe genelinde uygun görülen iyi örneklerin okullarda yaygınlaştırılması yapılarak bu tür projenin sürekliliği sağlanacaktır.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.