Dolar 32,5775
Euro 34,7903
Altın 2.501,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 26°C

11 ÇEŞİT DİNARELLİ HİZMETTE

11 ÇEŞİT DİNARELLİ HİZMETTE
26 Temmuz 2019 10:14 | Son Güncellenme: 26 Temmuz 2019 10:15
A+
A-

AYHAN KALKAN

ALLAH BÖYLE KAYMAKAMI DİĞER İLÇELERE DE NASİP ETSİN

LAVANTA TARLASINDA GAZETECİLER AYAĞINDA SPOR AYAKKABISI OLAN KAYMAKAMA YETİŞMEK İÇİN KOŞTURDULAR

MASABAŞI BÜROKRASİSİ DEĞİL İLÇESİ İÇİN KOŞTURUYOR

Bu köşe yazıma ne başlığı atacağımı şaşırdım. İli ilçesi için uğraşan bürokrasi için Kendisine layık bir başlık bulmak bir gazeteci için çok zormuş.1 Eylül 2018 tarihinde ilçemize Kaymakam olarak atanan  Selami Kapankaya 17 Eyl 2018  Dinar İlçe Kaymakamlığı görevine   gelerek yeni görevine başlamıştı. Eski kaymakamımızın başlattığı LAVANTA YETİŞTİRME İŞİNE dört elle sarılarak Dinar Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne tahsis edilen Dombay köyü mevkiinde hazine arazisi 240 dekar bir alan tel örgüyle çevrilerek dikime hazırlanmış 2015 Ekim ayında 230.000 kök yüksek kaliteli LAVANTA FİDESİ temin edilmiş ve Orman işçilerimizin de katkılarıyla bu arazinin 180 dekarlık bölümüne dikimi yapılmıştır.

2016 yılında organik sertifikası da alınan ürnün adını dinarlıların ellerinden çıkan ürün anlamında “DİNARELLİ” Markası Türk Patent Enstitüsünce tescillendirilmiştir. Elde edilen ürünlerden toplam 269.567,50 TL gelir elde edilmiştir.

DİNARELLİ Ürünleri olan Kolonya, Krem, Oda kokusu, Sabun, Sıvı sabun,Şampuan,Duş jeli,Tonik ve Temizleme köpüğü 2017 yılında İstanbul ve Ankara da yapılan fuarlarda ilçemizin tanıtımı  yapılmıştır.2019 yılı içinde yaklaşık 200 Bin adet fide üretimi yapılmış 250.000TL bedel ile sonbahar dikim sezonunda alınan taleplere istinaden satışı yapılacak.Şu anda halen Lavanta hasatının sürdüğü tarlada yaklaşık 3 ton Lavanta çiçeği elde edilecek  bundan da 50 Kg. yağ elde edileceği öğrenilmiştir.

Lavanta Tarlasının aşağısında Afyon-Denizli-Antalya yoluna yakın kısmında 340 m kare büyüklüğünde geneli ahşap olan bir satış mağazası ve dinlenme tesisi yapılmaya başlamıştır.

Gazeteciler Kaymakam Beyi örnek aldılar ve kendisine “Sizi haber yapabilmek için karar aldık bizde spor ayakkabısı alıp peşine öyle düşeceğiz. Maşallah dere depe demiyorsun Dinarlının tam istediği gibi bir kaymakam olmanıza çok sevindik.Masa başı bürokrasisi değilsiniz.Masa başında personeliniz göreveni yapıyor.Sizi aratmıyor.Siz de DİNAR İÇİN KOŞTURUYORSUNUZ NE MUTLU SİZE VE NE MUTLU DA BİZE ki DİNARDA SİZİN GİBİ BİR KAYMAKAMIMIZ VAR…Dedim.Tarladaki lavantalara zarar vermeden arada koşturarak işçi kardeşlerin yanına vardık ve nasıl hasat yaptıklarını resimledik.

Lavanta tarlasında Dinar İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, Köylere Hizmet götürme birliği müdürü Fevzi Şen, Teknik işler koordinatörü Hakan Karagöz ile Dinar’da yerel ve ulusal basın görevini yürüten Halk Haber Gazetesi Sahibi ve AA muhabiri İsmail Yılmaz, Dinar Haber Gazetesi sahibi Mehmet Ali Özata, Dinar Haber Genel yayın Yönetmeni Ramazan Gürbüz, TRT muhabiri Eyüp Şahin, Araştırmacı gazeteci yazar aynı zamanda Halk haber,Dinarhaber,Afyon Zafer köşe yazarı olan ben Ayhan Kalkan ile birlikte lavanta ekimi yapılan tarlada kaymakamımızın verdiği bilgileri not aldık. Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya kaymakamlık bünyesinde kurulan dernek aracılığıyla lavanta ekimlerinin yapıldığını, daha sonra ise yine kaymakamlık tarafından yağının çıkartılıp anlaşılan ilgili firmaya gönderildiğini söyledi.

Dinarelli markasıyla lavanta kolonyası, kremi, sabunu, yüz toniği ve diğer çeşitli ürünlerin yapıldığını da belirten Kapankaya yaptığı açıklamasında şunları söyledi, “Afyonkarahisar’da Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof.Dr.Veysel EROĞLU’nun talimatlarıyla Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi kurulmuştur.Valiliğimizce İlçelerde Tıbbi ve Aromatik Bitkiler üzerine çalışmalar ve projeler yapılması yönünde talimatlar verilmiştir” diyerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 Yola yakın yapılan bina ve müştemilatı yapımı ile çevre düzenlemesi, elektrik ve sulama sistemleri ile birlikte yaklaşık 600.000,00 TL’ye mal olacağı öğrenilmiştir. Dinarelli ürünleri kazanmaya başlamıştır. Böyle bir yatırım yapılması da elbette ki uygundur. Sayın kaymakamımızı tüm bürokrasilerimizi, personelini ve bu sıcak havada emek veren işçilerimize teşekkür eder saygılar sunarım.

Son olarak evlerine koku sıkanlara, Kuaför ve Berberlerimize, Bürolarda ve iş yerlerinde kolonya ikram edenlere sesleniyorum bundan böyle hepimiz DİNARELLİ kullanalım…

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.