Dolar 32,5993
Euro 34,7973
Altın 2.495,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 25°C

14. DİNAR AVDAN KÖYÜ BAHAR ŞENLİĞİ İKİNCİ BAYRAMI YAŞATTI

14. DİNAR AVDAN KÖYÜ BAHAR ŞENLİĞİ İKİNCİ BAYRAMI YAŞATTI
8 Haziran 2019 11:44
A+
A-

Dinar’dan, Dinar dışından köy hasretiyle yanıp tutuşan Avdan Köylü’lerin Ramazan Bayramı’nın 3. günü sabah erken saatlerde köy meydanında toplanmasıyla başlayan 14. Avdan Köyü Bahar Şenliği Kur’an-ı Kerim ve mevlit okunarak devam başladı.

Şenlik saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasının ardından, dernek başkanı, Avdan köyü muhtarı, Afyonkarahisar il genel meclisi başkanı Burhanettin Çoban ve Akparti Afyonkarahisar milletvekili Ali Özkaya’nın konuşmalarıyla devam etti.

14. Avdan Köyü Bahar Şenliği’nde Isparta, Denizli ve Dinar’daki Avdan’lıların oluşturduğu halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Şenliğe katılan protokolde halk oyunlarına eşlik etti.

Şenlikte gelenek göreneklerimizde yer aldığı şekliyle kız isteme ve damat giydirme adetleri canlandırıldı.

Yine şenlikte Halk Müziği sanatçısı Canan Bayram bir konser verdi.

Sipsi ustası Ramazan mercan sipsisiyle şenliğe renk kattı.

Çeşitli şiirlerin okunması ve oyunların oynanmasıyla program devam etti.

14. Avdan Köyü Bahar Şenliği’ne Afyonkarahisar Akparti milletvekili Sayın Ali Özkaya, Afyonkarahisar il genel meclisi başkanı Burhanettin Çoban, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, il genel meclisi üyeleri, siyasi partilerin ilçe temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Afyonkarahisar Akparti milletvekili Sayın Ali Özkaya yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin öneminden bahsederek her zaman Avdan Köylülerin yanında olduğunu belirtti. 14. sü yapılan bu şenliğin kesintisiz bir şekilde bu kadar devam etmesi köyün birbirine ne kadar bağlı olduğunun bir göstergesi olduğunu söyledi. Bu birlik beraberliğin daim olması dilekleriyle konuşmasına son verdi. Daha sonra yoğun programlarını olduğunu belirten Afyonkarahisar Akparti milletvekili Sayın Ali Özkaya köy halkının sıkıntılarını dinleyerek şenlikten ayrıldı.

Dernek çalışmalarında emeği geçenlere ödüllerinin verilmesi ve çocuk oyunlarının oynatılmasıyla program sona erdi.

Coşkunun hiçbir zaman azalmadan devam ettiği 14. Avdan Köyü Bahar Şenliği’ni aynı zamanda Denizli Pamukkale Televizyonu Yörükoğlu Yollarda program yapımcısı Gökhan bey çekim yaparak programın bir çok kanalda yayınlanarak Avdan köyünün tanıtımına katkıda bulunacağını söyledi.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.