Dolar 32,5260
Euro 34,7173
Altın 2.493,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
21°C
Parçalı Bulutlu
Cum 12°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 24°C

18 Mart Çanakkale Şehitlerimizi Andık

18 Mart Çanakkale Şehitlerimizi Andık
18 Mart 2022 13:05
A+
A-

18 Mart Çanakkale Şehitlerimizi Andık

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler günü nedeniyle ilçemiz Dinar’da bir program düzenlendi.

Gerçekleşen programda Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk anıtına kaymakamlık makamı, belediye başkanlığı makamı ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, dul ve yetimleri derneği çelenkleri bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla sona eren anma programı Dinar Şehit Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal Orta Okulu öğrencilerinin hazırladığı etkinliklerle belediye kültür merkezinde devam etti.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan Buradaki programda bir konuşma gerçekleştiren Okul Müdürü Mustafa Elmas, Çanakkale Zaferinin 107’inci yılını kutladıklarını, insanlık tarihi boyunca birçok savaşların yapıldığını belirterek şunları söyledi, “Türk Milleti karakteri gereği tarihin hiçbir yerinde esareti kabul etmemiş ve bağımsızlığı için savaşmıştır. Bu bağımsızlık savaşlarının en önemlilerinden biri de Çanakkale savaşıdır” dedi.

Günün anlam ve önemine binayen bir konuşma yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği Dinar Temsilcisi Hasan Ceylan gerçekleştirdiği konuşmasında ise, “ Atatürk’ü milletin geleceğe ait vazgeçilmez önderi yapan. “Ben, size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler, başka komutanlar geçebilir.”

 Sözleri ile bu cennet Vatanı bizlere bırakan Aziz Şehirlerimizin Ölümsüzlük şerbetini içerek –– Allaha kavuştuğu gündür. Bugün; Barutun kanla, Kanın canla, Canın vatan, namus ve bayrak uğruna destanlaştığı gündür. Tüm aziz şehitlerimize Allahtan rahmet, kahraman gazilerimize sağlık ve esenlikler dilerim” dedi.

Son konuşmacı olarak Jandarma Astsubay Çavuş Sema Güdü Çanakkale Zaferinin önemine değinerek şöyle konuştu, “bu gün Türkün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale zaferinin 107’inci yıl dönümüdür. Gemileriyle Çanakkale boğazını geçip İstanbulu almak isteyen düşman kuvvetlerine karşı kahraman ordumuz Çanakkale boğazına gelmiş, Türkler arkalarına bile bakmadan giderler bizde 5 çayımızı içeriz demişlerdir. Ancak umdukları gibi olmadı, en büyük donanma gemileri de büyük kayıplar verince geri çekildiler. Çanakkale’yi gemilerle geçemeyeceğini anlayan düşmanlar bu sefr de karadan gelmeye kalktılar. 19’uncu tümen komutanı Mustafa Kemal Atatürk süngü tak emrini vererek yıllarca Türk Milletinin hafızasından silinmeyecek olan ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum sözlerini söylemiştir” dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalardan sonra okul öğrencileri tarafından video gösterimi, şiirlerin okunması, orotoryo gösterisi ve ödül töreni yapıldı.

İsmail Yılmaz

DİNARHALKHABER

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.