Dolar 32,3659
Euro 34,9545
Altın 2.325,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 20°C

2. EL MOTORLU KARA TAŞITI TİCARETİ YETKİ BELGESİ İÇİN SON GÜN 13 AĞUSTOS

2. EL MOTORLU KARA TAŞITI TİCARETİ  YETKİ BELGESİ İÇİN SON GÜN 13 AĞUSTOS
25 Temmuz 2019 17:38
A+
A-


İkinci El Motorlu Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik 13.02.2018 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Bahse konu yönetmeliğin Geçici 1. Maddesinin birinci fıkrasında “Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle ikin el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden gerçek veya tüzel kişi tacirler ile esnaf ve sanatkarların bu faaliyetlerine devam edebilmeleri için bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren durumlarını bir yıl içinde, lise mezunu olma şartı hariç olmak üzere 6. Maddenin birinci fıkrasında ki şartlara uygun hale getirerek yetki belgesi alması gerektiği” hükmüne yer verilmiş ve 2.maddesinin birinci fıkrasının (c ) bendinde ise söz konusu geçici 1. Maddenin yayımı tarihinden itibaren altı ay sonra yürürlüğe gireceği kurala bağlanmıştır.
Bu kapsamda Yönetmeliğin Geçici 1. Maddesinin birinci fıkrası çerçevesinde 13 Ağustos 2018 tarihi itibariyle ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden ve bu faaliyetine halen devam eden gerçek ve tüzel kişi tacirler ile esnaf ve sanatkarlarımızın 13 Ağustos 2019 tarihine kadar yetki belgesi almaları gerekmektedir.
Bu itibarla, uygulamada herhangi bir aksamanın yaşanmaması ve olası mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla, İkinci El Motorlu Taşıtlar Ticareti yapanların 13 Ağustos 2019 tarihine kadar, yetki belgesini almak üzere https://ietts.gtb.gov.tr adresi üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.
İlgililere ilanen duyurulur.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.