Dolar 32,5879
Euro 34,8428
Altın 2.493,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 26°C
Sal 25°C

3. Etap TOKİ Sakinleri Aidatlara İsyan Etti

3. Etap TOKİ Sakinleri Aidatlara İsyan Etti
3 Ağustos 2022 14:05 | Son Güncellenme: 3 Ağustos 2022 14:33
A+
A-
  1. Etap TOKİ Sakinleri Aidatlara İsyan Etti

Dinar’a bağlı Fatih mahallesinde 3 etap şeklinde son yapılan TOKİ evlerinin fahiş bir şekilde yükselen aidatlarına halk isyan etti. 3. Etap yönetim merkezi önünde toplanan öfkeli kalabalık aidatların aşırı derecede yükseltildiğini, özellikle 2+1 alt gelir gurubuna yapılan ev sahiplerinin çok zor bir duruma girdiğini belirttiler.

TOKİ Sakinlerinden halkı temsilen bir konuşma yapan Nigar Karagöz, asgari ücretle geçimini sağladığını, artan aidatların herkesin belini bükeceğini ifade ederek gazetemize şunları söyledi, “Evimin ödemesini zor yaptığım halde aidatımızın bu kadar yükselmesi bizi çok üzdü. Yüzde 80 oranında zam yapıldı. Çevre il ve ilçeleri de araştırdık bu kadar yüksek oranda bir zam yok. Buradaki bütün vatandaşlar ekmek parası derdinde. BU aidatları sadece çöp ve temizliğe veriyoruz. Biz temizlik ve hizmet görmüyoruz. Gerekirse 4 ay aidat ödemeyeceğiz. Yönetim çalışanların maaşlarını versin” dedi.

Diğer vatandaşlarımız ise ağaçların ve çimlerin kuruduğunu, çevre bakımının hiç yapılmadığını söyledi. Her 6 aya bir zam da yapıldığını ifade eden vatandaşlar, “Evimizin ekmeğini, yumurtasını alamıyoruz ancak her 6 aya bir zam geliyor” dediler.

AK Parti İlçe Başkanı Olay Yerine Geldi

TOKİ bölgesinde toplanan kalabalığın yanına gelen Ak Parti Dinar İlçe Başkanı İdris Er, ortada bulunan sorunu vatandaşlardan dinledi. Ak Parti Milletvekili ile de sorunun çözümü için diyaloğa geçen Er, ekiplerimize şunları aktardı, “Milletvekilimizle görüştüm. Vekilimizde bana orada yaşanan aidat sorunlarının hepsini bana bildir dedi. Önceki aidat ve sonraki aidatlar ne kadarmış hepsini kendisine ilettim. Vekilimiz TOKİ Genel Müdürü ile görüştü. Genel müdürün burada izah ettiği husus şu. Yapılan artışların enflasyon oranına göre olduğu, ancak arzu edilirse yönetimi orada oturanlara devir edebiliriz şeklinde bir cevap geldi” dedi.

Muhtar Öncülük Edecek

Fatih Mahalle Muhtarı Tuncay Karagöz’ün bu duruma öncülük edeceği, mahallenin topladığı imzalarla birlikte yönetimin vatandaşlara devir edilebilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağı belirtildi.

Haber: İSMAİL YILMAZ

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ>>>> https://fb.watch/eG5ELlvcPS/

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.