Dolar 32,3655
Euro 34,9626
Altın 2.325,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 20°C

60 Köye Ulaşarak Sorunları Tespit Etti

60 Köye Ulaşarak Sorunları Tespit Etti
12 Kasım 2020 21:15
A+
A-

60 Köye Ulaşarak Sorunları Tespit Etti

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Üyesi Murat Orhan bütçe görüşmelerinin devam ettiği toplantılarda Dinar’a bağlı 60 köye ulaşarak sorunlarını ve yapılması gerekenleri 4 ayrı dilekçe ile, İGM’de  ilgili komisyonlara sundu.

60 köyün muhtarları ve köylü vatandaşlarıyla görüşen Murat Orhan sorumlu muhalefet anlayışı içerisinde bizzat kendisinin tespit ettiği sorunları bir araya getirerek İGM’ye sundu.

Murat Orhan’ın 4 ayrı dilekçesi ve köylerde bulunan sorunlar ise madde madde dilekçeye dökülmüş durumda.

  1. Dinar ilçemize bağlı Gençali köyü eski köy mezarlığı ile Körkuyu köyü arasında çevre köylerinde aktif olarak kullandığı toprak yolun satıh kaplama asfaltlanması istenmektedir.
  2. Dinar’a bağlı Dombay köyü ile Uluköy arasındaki yolda çok keskin ve dar viraj bir çok kazalara sebep olmuştur. Yaklaşık 20 metreye tekâmül eden keskin ve dar virajın normalleşmesi istenmektedir.
  3. Dinar ilçemize bağlı Karahacılı köyü ile Madenler köyü arasındaki toprak yol aktif olarak kullanılmaktadır. Mevcut yolun genişletilerek satıh kaplama asfaltlaması istenmektedir.
  4. Dinar’a bağlı Karataş Köyü ile Akpınarlı köyü arasındaki toprak yolun satıh kaplama asfaltlanması istenmektedir.
  5. Dinar’a bağlı Kazanpınar köyü ile Dombay köyü arasındaki toprak yolun, İstasyon mevkiinde yaklaşık 500 metrelik bölümü özellikle kış aylarında bataklığa dönüşmektedir. Sorunlu yolun dolgu yapılarak kullanışlı hale dönüştürülmesi istenmektedir.
  6. Dinar’a bağlı Keklicek köyü ile Muratlı Mahallesi arasındaki toprak yol yaklaşık 4 km’dir. Mevcut yolun satıh kaplama asfaltlanması istenmektedir.
  1. İlimize bağlı Dinar ilçemizin Afşar köyünü ikiye bölen dere yatağı, kirlilik ve bakımsızlıktan dolayı taşkınlara sebep olabilecek duruma gelmiştir. Mevcut derenin ıslah edilmesi suretiyle kullanışlı hale getirilmesi istenmektedir.
  2. İlçemize bağlı Afşar köyünde anayol üzerindeki alt geçit hayvan geçişleri ve yaz mevsiminde hububat ürünlerinin hasatı sonucu güvenli taşıma hizmeti için kullanılmaktadır. Mevcut alt geçidin bakım onarım ve tadilat işlemlerinin yapılarak daha kullanışlı hale getirilmesi istenmektedir.
  3. Dinar’a bağlı Avdan köyü ile Gençali köyü arasındaki toprak yolun satıh kaplama asfaltlanması istenmektedir.
  4. Dinar’a bağlı Çakıcı ve Avdan köyü arasındaki yolun genişletme çalışması ile daha kullanışlı bir hale getirilmesi istenmektedir.
  5. Dinar ilçemize bağlı Avdan köyü içme suyu sorununu Belenpınar mevkiinden pompalama sistemi ile pahalı bir şekilde gidermektedir. Köy sahasına ait bir yerde içme suyu sondajı talepleri vardır.
  6. Dinar’a bağlı Bademli köyü Aydınlar Mahallesi ile Bilgiç köyü arasındaki toprak yol 1100 metredir. Bu yolun satıh kaplama asfaltlanması istenmektedir.
  7. Dinar’a bağlı Bağcılar köyünün KÖYDES kapsamında yapılan kanalizasyon fosseptik çukuru dolmuştur. Yaklaşık 200 metre hat çekilerek yatağın değiştirilmesi istenmektedir.
  8. Dinar’a bağlı Bağcılar köyünün mezarlığı Dinar-Çay yolu anayol kenarındadır. Geçtiğimiz günlerde iki büyük kaza sonucu tırlar mezarlık içine savrulmak suretiyle mevcut mezarlara zarar vermiştir. Mezarlık kenarına büyük bir set yapılması istenmektedir.
  9. İlçemize bağlı Belenpınar köyünün fosseptik çukuru dolmuştur. Yatağının değiştirilmesi istenmektedir.
  10. Dinar’a bağlı Bilgiç köyünde içme suyu kazısı yaklaşık 700 metre yolun bozulmasına sebep olmuştur. Bozulan yolun satıh kaplama asfaltlanması istenmektedir.
  11. Dinar’a bağlı Burunkaya köyü hasat dönemi sonrası ürünlerinin taşıma işlemleri 2. Köy girişi yolundan sağlanmaktadır. Toprak yol olan yazın ve kışın birçok sorunlar doğuran yolun satıh kaplama asfaltlanması istenmektedir.
  1. Dinar’a bağlı Cerit Yaylası ile Kızıllı köyü arasındaki toprak yolun satıh kaplama asfaltlaması istenmektedir.
  2. Dinar’a bağlı Çağlayan köyünün anayol ile mesafesi yaklaşık 700 metredir. Mevcut yolun çukurlaşmalarından dolayı kullanımı sıkıntılıdır. Satıh kalama asfaltlanması istenmektedir.
  3. Dinar’a bağlı Çakıcı köyünün fosseptik havuzu dolmuş. Hoş olmayan koku ile birlikte halkın sağlığını tehdit eden şekle bürünmüştür. Yeni fosseptik havuzunun yapılması, mera kapsamındaki arazinin resmi sorununun çözülmesi ile mümkün olacağından gerekli teşebbüslerin ivedilikle yapılması istenmektedir.
  4. Dinar’a bağlı Çapalı köyünü ikiye bölen su kanalının karşı hattında kanalizasyon ve su hattı yapılmamıştır. Bundan dolayı parke taşı da döşenememektedir. Mevcut sorunun giderilmesi istenmektedir.
  5. Dinar’a bağlı Çayüstü köyüne yıllar önce içme suyu sondajı vurulmuş su rezervine rastlanmıştır. Ama şebekeye bağlama işlemi gerçekleştirilememiştir. Oluşan su ihtiyacından dolayı sondajı yapılan su kuyusunun şebeke hattına bağlanması istenmektedir.
  6. Dinar’a bağlı Çürüklü Köyünün yaylasında ekilebilir arazi yaklaşık 800 dönümdür. Yayla yolunun dar ve kullanışsız olması hasat döneminde mahsulün köye taşınmasında büyük kaza riski taşıdığından kırıcı ile mevcut yolun genişletilmesi ve eğim kodunun düşürülerek kullanışlı hale dönüştürülmesi istenmektedir.
  7. Dinar’a bağlı Duman köyünün fosseptik havuzu taştığından dolayı hoş olmayan koku ile birlikte halkın sağlığı sıkıntılı bir sürece girmiştir. Yeni hat çekilerek fosseptik havuzunun yenilenmesi istenmektedir.
  1. Dinar’a bağlı Körpeli köyünün su deposu eskimiş, korozyona uğramış su kaçırıyor hidrofor sürekli arıza yapıyor 13 ton düşük vasıflı kapasitesi ile ihtiyaca cevap vermiyor. Geçtiğimiz aylarda yer tespiti yapılan ve yapılması uygun görülen su deposunun 2020 yatırım programına alınması istenmektedir.
  2. Dinar’a bağlı Okçular köyü nüfusu özellikle yaz aylarında yurt dışındaki vatandaşlarımızın köye gelmesiyle iki katına çıkıyor. Bu şekli ile mevcut su deposu kapasitesini zorlayarak su sızdırıyor. İhtiyaca cevap veremiyor. Köyde iki adet su kuyusu var. Ama su deposu yetersiz olduğundan aynı kapasitede yedek su deposu yapılması istenmektedir.
  3. Dinar’a bağlı Yelalan köyünün Başmakçı ilçemiz anayolu ile mesafesi yaklaşık 900 metredir. Mevcut yol dar, bakımsız ve kullanışsız bir vaziyettedir. Sorunlu yolun genişletilerek satıh kaplama asfaltlanması istenmektedir.

Yukarıda belirttiğimiz hizmetlerle birlikte 2020 yatırım programına alınmasını saygılarımızla arz ederiz. İsmail Yılmaz-Dinar

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.