Dolar 32,5023
Euro 34,9545
Altın 2.429,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C

78 Bin İnsana Hitap Eden Hastanede KBB Uzmanı Yok 

78 Bin İnsana Hitap Eden Hastanede KBB Uzmanı Yok 
11 Aralık 2022 19:59
A+
A-

78 Bin İnsana Hitap Eden Hastanede KBB Uzmanı Yok

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde Devlet Hastanesi’nde vatandaşlar kulak burun boğaz doktorunun gelmesini bekliyor. Sadece Dinarla sınırlı olmayan hastanemize Başmakçı,Dazkırı ve Evciler ilceleeinden de yoğun bir şekilde hasta Dinar Devlet Hastanesi’ne muayaene için geliyor.

Ortalama 78 Bin kişiye hizmet veren devlet Hastanesi’nde maalesef çok uzun bir süredir KBB uzmanı görev yapmıyor.

Edinilen bilgiye göre Dinar Devlet Hastanesinin yaklaşık 10 dönemdir KBB uzmanı için münhal Kadro açmadığı öğrenildi. Münhal kadronun açılması halinde ise zorunlu görev yeri olarak mutlaka bir doktorun atamasının yapılacağı bildirildi.

Münhal Kadro Neden Açılmıyor?

Dinar ve Afyonkarahisar basınının da üzerinde sıklıkla durduğu KBB uzman hekimi için Dinar Devlet Hastanesi Başhekimliği neden kadro açmıyor?

Vatandaştan Öfkeli Tepki

Dinar Devlet Hastanesi’nde yaşanan KBB uzmanı sorunu için vatandaşlardan da çok sert tepkiler geliyor. Binlerce hasta KBB uzmanı beklerken, burun ameliyati, estetik ameliyat, bademcik ameliyatı, geniz eti ameliyati ve işitme sorunu bulunan vatandaşlarımız da çaresizce doktor bekliyor.

Sorunun çözümü noktasında yetkililerin bir adım atması beklenirken, il sağlık müdürlüğünün de münhal kadronun neden açılmadığını araştırması isteniyor.

İsmail Yilmaz-Dinar 

 

 

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.