Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 17°C
Az Bulutlu
Afyon
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 26°C
Çar 22°C

ABAMED 1. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi

ABAMED 1. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi
25 Ekim 2019 17:31
A+
A-


Birlik ve beraberliği sağlayabilmek amacıyla, Mustafa Dağhan’ın başkanlığında kurulan Afyonkarahisar Basın Mensupları Dayanışma Derneği 1. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

Afyonkarahisar Afyonkarahisar Basın Mensupları Dayanışma Derneğinin ilk olağan genel kurul toplantısı dün yapıldı. Genel kurul toplantısında Dernek Başkanlığı’na Mustafa Dağhan getirildi.
Afyonkarahisar Basın Mensupları Dayanışma Derneği, birlik ve beraberliği sağlayabilmek, meslekteki sorunları tespit ederek çözüm üretmek amacıyla, “Yeni bir nefes, yeni bir güç” sloganıyla kuruldu. 1. Olağan Genel Kurulunu dün gerçekleştiren Afyonkarahisar Basın Mensupları Dayanışma Derneğinde yeni yönetim ve denetim kurulu belli oldu.
Yazılı, görsel, işitsel ve internet medyası mensuplarını içinde barındıran Afyonkarahisar Basın Mensupları Dayanışma Derneği, Mustafa Dağhan’ın başkanlığında tüm basını bir araya getirebilmeyi hedefliyor.
AFYON AÇISINDAN BÜYÜK ÖNEM ARZEDİYOR
Afyonkarahisar Basın Mensupları Dayanışma Derneğinin hem gazetecilik mesleği açısından, hem de Afyonkarahisar açısından büyük önem arzettiğini belirten Dernek Başkanı Mustafa Dağhan, “Basın camiasından ümitli olduğunu belirterek, kalitesi yüksek, belli bir düzene oturmuş, müreffeh bir basın hayali ile yola çıktıklarını dile getirdi.
Dernek bünyelerinde şimdiden çok sayıda üye oluştuğunu kaydeden Dağhan, oluşturulan yeni yönetimle güzel işler yapmak üzere yola koyulacaklarını bildirdi.
KAPIMIZ HERKESE AÇIK
Kapılarının hiçbir ayrım yapmadan basınla iştigali olan herkese açık olduğunu belirten Dağhan, “Derneğin kuruluş sürecinden bugüne kadar emeği geçen, destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Derneğimizde çok güçlü bir ekip oluştu. Derneğimiz her kurum-kuruluş, siyasi oluşum ve kişilere karşı eşit mesafededir. Derneğimiz kimseye veya kuruluşa karşı kurulmamıştır. Tüm meslektaşlarımızı bizimle birlikte olmaya, güzel işler yapmaya, kırgınlıkları, küskünlükleri ve egoları bir kenara bırakmaya davet ediyorum. Allah bizleri çıktığımız bu iyi niyetli yolda mahcup etmesin” dedi.
DERNEK, TÜRKİYE GAZETECİLER FEDERASYONUNA KATILIYOR
Divan Başkanlığını Arif Yağcı’nın katip üyeliklerini ise Hidayet Hicazi Doğruyol ve Hakan Şimşek’in yaptığı genel kurulda gündem maddeleri tek tek ele alınarak oylandı.
Divana önerge verildi.
Divana verilen önergenin kabul edilmesinden dolayı önergede yer alan hususların görüşülmesine geçildi. Önerge divan başkanı tarafından okutularak müzakereye açıldı. Önerge üzerinde Saadettin Ulusoy, Halil İbrahim Kocaerkek ve Mustafa Dağhan söz aldılar. Üyelere ve genel kurula bilgiler verdiler. Önergede yer alan 1. Madde; dernek tüzüğüne 23. maddenin eklenerek derneğin bir üst kuruluşa üye olmasının yolunun açılmasıyla ilgili oldu. Madde okutularak müzakereye açıldı, söz alan olmadı. Oya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.
ÜST KURUL DELEGELERİNİN SEÇİMİ YAPILDI
Önergenin 2. maddesi olan derneğin Türkiye Gazeteciler Federasyonuna katılması, üye olmasıyla ilgili olarak önerge okutuldu. Müzakereye açıldı, söz alan olmadı. Madde oybirliği ile kabul edildi.
Önergenin 3. maddesinde yer alan Türkiye Gazeteciler Federasyonu üyelik işlemlerinin tamamlanmasından sonra federasyonda derneği temsil edecek üst kurul delegelerinin seçimine geçildi. Önergede yer alan isimler okutularak açık oylamaya sunuldu. Açık oylama sonucu Federasyon üst kurul asil delegeliğine Mustafa Dağhan, Sait Karaduman, Hacer Aran ve Halil İbrahim Kocaerkek seçildi.
YÖNETİM VE DENETİM KURULLARI
Afyonkarahisar Basın Mensupları Dayanışma Derneğinin yeni yönetim ve denetim kurulları şu isimlerden oluştu: Yönetim Kurulu Başkanı; Mustafa Dağhan, Başkan Yardımcısı; Polat Yılmaz, Genel Sekreter; Hacer Aran, Sayman; Halil İbrahim Kocaerkek, yönetim kurulu üyeleri; Sadettin Ulusoy (Dernek Sözcüsü), Ahmet Tunca (Danışman) ve Sait Karaduman (İlçeler Sorumlusu.)
Denetim kurulu üyeleri: Ömer Bağlan, Mehmet Karakaş ve Faruk Bangir.

YÖNETİM KURULU ASİL YÖNETİM KURULU YEDEK
Mustafa DAĞHAN Yaşar OFLAZ
Polat YILMAZ Serdal GÜNAY
Hacer ARAN Resul SÜNDÜK
H. İbrahim KOCAERKEK Murat EMRE
Sadettin ULUSOY İsa KUŞ
Ahmet TUNCA Yılmaz EKMEKÇİ
Sait KARADUMAN Ali BAYAR
DENETİM KURULU ASİL DENETİM KURULU YEDEK
Ömer BAĞLAN İsmail YILMAZ
Mehmet KARAKAŞ Hakan ŞİMŞEK
Faruk BANGİR Kadir UYSAL

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.