Dolar 32,3285
Euro 35,0893
Altın 2.297,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

“Afet Ve Acil Durumlara Müdahalede Kapasite Paylaşımı’’ Protokolü İmzalandı

“Afet Ve Acil Durumlara Müdahalede Kapasite Paylaşımı’’ Protokolü İmzalandı
1 Ağustos 2019 21:39 | Son Güncellenme: 1 Ağustos 2019 21:40
A+
A-

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Dinar Belediyesi arasında Afete Hazırlık Yılı kapsamında “Afetlere Hazır Ol” sloganıyla hazırlanan “Afet ve Acil Durumlara Müdahalede Kapasite Paylaşımı’’ projesi ile ilgili olarak hazırlanan işbirliği protokolü Vali Mustafa Tutulmaz’ın nezaretinde imzalandı.

Protokol imza törenine Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan ile Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Vekili İsmail Özkan katıldı.

Kurtarma Aracı Ve Ekipman Desteği

Protokol kapsamında AFAD tarafından, Dinar Belediyesi İtfaiye Teşkilatı’nın kullanımına kurtarma malzemesi ile bir araç tahsisi yapıldı. Aracın afet ve acil durum olayları ile sıkışmalı trafik kazalarına müdahalede zaman kaybının önüne geçmek için tahsis edildiği protokolde vurgulanan hususlar arasında yer aldı.

Belediye İtfaiye Teşkilatları İle Verimli Çalışmalar İçerisindeyiz

Protokol kapsamında konuşan AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, ülkemizin en yoğun güzergâhlarından biri üzerinde bulunan Afyonkarahisar’ın depremselliği ve tüm yolların kesişme noktasında yer alması göz önünde bulundurulduğu ve bu kapsamda, afet ve acil durumlara hazırlıklı olunması ve afetlerde ilk müdahaleci kurumlarla işbirliği içinde olunması için Belediye İtfaiye Teşkilatları ile bu tür protokollerin imzalandığını vurguladı.

Zaman Kaybını Önleyecek

Bu ayın temasının “Afet Risklerini Anlama” olduğunun vurgulandığı protokolde, il merkezine uzak ilçelerdeki afet ve acil durum olayları ile sıkışmalı trafik kazalarına müdahalede zaman kaybının önüne geçmek için, Afyonkarahisar il merkezine 111 km uzaklıkta bulunan Dinar Belediyesi’yle işbirliğine giderek İtfaiye Teşkilatına protokol ile kurtarma malzemesinin tahsis edildiği ifade edildi.  Öte yandan AFAD ekibi Dinar Belediyesi’ne ait İtfaiye Teşkilatının personellerinin de eğitimlerini üstlendiği protokolde vurgulandı.

Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı’da böyle bir protokolün imzalanmasından yana mutlu olduğunu söyleyerek, başta Valimiz Mustafa Tutulmaz olmak üzere tüm AFAD yetkililerine teşekkür etti.

Tedbiri Önce Almalıyız

Vali Mustafa Tutulmaz ise Afyonkarahisar’ın geniş bir coğrafyaya sahip olduğunu vurgulayarak bu protokolün önemli bir hizmet olduğunu vurguladı. Tutulmaz, “Afet ve acil durum olaylarında en önemli husus kuşkusuz zamandır. Zamanında yapılan müdahale pek çok yaşamı kurtarabilir. Dinar ilçemizde merkeze en uzak ilçelerden bir tanesi. Ayrıca önemli bir yol güzergahında bulunmaktadır. O bölgede yaşanan her hangi bir afet yada acil durum vakalarına anında müdahale edilmesi için güzel ve faydalı bir protokol imzalandı. Protokolde itfaiye personelleri hem eğitim alma fırsatı yakalamış, hem de ekipmana kavuşmuş. Bu protokol bir nevi önlem almaktır. Bizlerin mutlaka afet gibi acil durumlara hazırlıklı olması gerekiyor. Tüm tedbirleri mutlaka zamanında almalıyız. Bu protokolde emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum” dedi.

Protokolün imzalanmasının ardından Vali Mustafa Tutulmaz tarafından kurtarma malzemesi ile bir araç Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı’ya teslim edildi.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.