Dolar 32,3690
Euro 34,9519
Altın 2.325,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 20°C

Afyonkarahisar’da CHP Toplantısı

Afyonkarahisar’da CHP Toplantısı
26 Şubat 2021 18:51
A+
A-

Başkan Arıkan Afyonkarahisar’da Konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dinar İlçe Başkanı Av. Ali Arıkan CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığında düzenlenen toplantıya katıldı.

Düzenlenen toplantıda konuşan Arıkan Dinar’ın, sosyal, ekonomik, kültürel ve diğer gündeme ilişkin bütün sorunlarını anlattı.

Dinar’ın 60 köyü, 2 kasabayla geniş bir coğrafyada olduğunu ifade eden İlçe Başkanı Arıkan şöyle konuştu, “Tüm dünyada olduğu gibi pandemi süreci ilçemizdeki esnaflara da büyük mağduriyetler yaşatmıştır. Özellikle kahvehane, retaurant, lokanta, düğün salonu ve düğün sektörüne ilişkin müzisyen, fotoğrafçı, manifaturacı gibi birçok esnafımız ciddi maddi zorluklar yaşamaktadır. İş yerlerinin bir an evvel açılmasını talep ediyoruz. Diğer taraftan köylerimizde tarımsal faaliyetlerini sürdüren çiftçilerimiz de büyük mağduriyetler yaşamaktadır. Çöl Ovası olarak bilinen bölgede yoğun bir şekilde patates yetiştirilmektedir. Yaz sezonunda ekiciler satışta zorlanmış, ürünlerini maliyetin altında satmak zorunda kalmışlardır. Sorunun çözümü için iki kere çalışma yapılmış, Milletvekilimiz Burcu Köksal ve ilçe yönetimi olarak çiftçilerimizin sorunlarını dinlemiştik” dedi.

“Haşhaş Kotasından Mağduriyetler Yaşandı”

CHP Dinar ilçe başkanı Ali Arıkan Afyonkarahisar’da düzenlenen toplantıda ilçemizde tarım sektöründe bulunan çiftçilerin sorunlarını dile getirdi. Haş Haş kotalarından dolayı üretimin de azaldığını kaydeden Arıkan şöyle devam etti, “Tüm bu hususlarla birlikte değerlendirildiğinde uygulanan tarım politikalarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiği açıktır. Eğer çiftçiyi küstürürsek ve gerekli desteği sağlamazsak en temel ihtiyaçlarımızda zor günler yaşayacağımız açıktır. Gençlerimiz artık köylerde yaşamak istememektedir. Bu durum da ileride tarım arazilerinin boş kalmasına sebebiyet verecektir” ifadelerine yer verdi.

“Termik Santral Büyük Zararlar Verir”

Dinar’a bağlı Dombay ovasına yapılması planlanan termik santralle ilgili de bazı sorunların oluşabileceğini, yol yakın iken bu karardan geri dönülmesini talep ettiklerini kaydeden Arıkan, “Termik santral çalışmalarında kömür rezervine ulaşmak için yüzey suları aşağı doğru itilmiştir. Zaten sulama bakımından sorun yaşayan Dombay ovası bu sebeple yüzey suları daha da zayıflamıştır. Ayrıca hepimizin bildiği gibi kömür santrallerinde havaya salınım yapılan kirlilik sebebiyle oluşacak hava kirliliği ve beraberindeki tarım alanlarındaki ürünlerin sağlıksız yetişmesi ve belki de en önemlisi insan sağlığına vereceği zararlar bizi daha büyük endişelere sevk etmektedir” dedi.

“Büyük Menderes Nehri Kötü Durumdadır”

CHP İlçe Başkanı Ali Arıkan Dinar’dan doğan, Aydın ovasını sulayarak denize dökülen Büyük menderes Nehri’nin ıslah edilmesi gerektiğini, kanalların çevresi ve geçtiği güzergâhta bakım onarımlar yapılmakta ve bu akan suyun güzelliğinin değerlendirilemediğine dikkatleri çekti.

“OSB’ye Doğalgaz ve Arıtma Şart”

Dinar OSB’sinde 2 işletmenin faaliyetlerine devam ettiğini, doğalgaz hizmetinden yararlanamadığını da belirten Arıkan, “OSB’de ayrıca arıtma tesisi de yoktur. Bu iki hizmetin gelmesi halinde OSB’ye daha çok yatırımcıların geleceğine inanıyoruz. Dinar’da istihdam sağlamaya yönelik olarak bu sorunların çözülmesini talep ediyoruz. Ayrıca OSB’de içme suyunun da çok kirli ve içilemediği yönünde yoğun şikayetler var. Bu yönde de çalışmaların yapılması gerekmektedir.

“Dinar Çay Karayolu”

İlçemiz birçok karayolunun birleşme noktasında olan bir ilçedir. Dinar-Çay karayolu fazlasıyla kullanılan bir yoldur. Bu karayolu birçok güzergâh bakımından Konya iline gidiş için kullanılıyor. Çay ilçemize kadar tek gidiş-geliş olarak yapılmıştır. Bu bölgede yılda birçok ölümlü trafik kazaları meydana geliyor. Bu bağlamda bu yolun çift yol şeklinde yapılması gerekmektedir.

“İlk Hedefimiz Belediyeyi Kazanmaktır”

İlk hedeflerinin Dinar Belediye seçimlerini kazanmak olduğunu, zamanı geldiğinde devam edeceğini düşündükleri Millet İttifakına dahil olan partilerle de fikir alış-verişinde bulunacaklarını söyleyen CHP Dinar İlçe Başkanı Ali Arıkan şunları söyledi, “Dinar ilçe başkanlığı olarak ilimize, her ilçemize, her kasabamıza destek vereceğiz. Gerek il başkanımız ve tüm ilçe başkanlarımızla gerek de milletvekilimiz ile uyumlu bir çalışma içerisindeyiz. Afyon ilinin tamamında başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan kimsenin umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Kurucu Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde iktidara yürüyoruz” dedi. >> Dinarhalkhaber-Dinardostajans

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.