Dolar 32,5561
Euro 34,9867
Altın 2.425,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 22°C
Pts 22°C

Andımız Yüksek Manevi Ruhumuzdur

Andımız Yüksek Manevi Ruhumuzdur
16 Mart 2021 10:17
A+
A-

Andımız Yüksek Manevi Ruhumuzdur

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Danıştay 8. Dairesi’nin Öğrenci Andı’nı kaldıran Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğini iptal eden kararını bozdu. Bu kararın ardından artık okullarda Öğrenci Andı okunmayacak olmasına İYİ Parti Afyonkarahisar İl Genel Meclis Üyesi Murat Orhan tepki gösterdi.

Türk Milleti’nin tarihin en şerefli millet olduğunu ifade eden Orhan yaptığı açıklamasında şunları söyledi, “ANDIMIZ VE ATATÜRK KABARTMASI. Dünyada üç yüz milyona, ülkemizde seksen dört milyona ulaşan nüfus yapısı ile TÜRK MİLLETİ tarihin en şerefli milletidir. Türkiye Cumhuriyeti Üniter Devlet yapısı içinde herkes, anayasal haklar çerçevesinde bir ve eşittir. Andımız ve kurucu değerimiz ATATÜRK bizi biz yapan taşıyıcı kolonlarımızdır. Mevcut kararın sonucu olarak, azınlığın çoğunluğu konsolide ettiği nerde görülmüştür. Bizler ne İsa’ya, nede Musa’ya yaranamazken, birtakım marjinal zihniyetlerin sözde gazını alarak, milli ruhun mayasını oluşturan TÜRK MİLLETİNİN hassasiyetini görmezden gelemeyiz. Millî birlik zedelenmesin diye ambalajlanan yasaklar, birçok başka tavizleri tetikleyebilir. MİLLÎ REFLEKS erozyona uğrarsa ortaya çıkacak faturanın bedeli çok ağır olur. Sözün özü, Türklüğümüzle övündüğümüz, ilkokul çağından başlayarak, göğsümüz kabararak söylediğimiz ANDIMIZ yüksek manevi ruhumuzun nüvesini oluşturur. Ayyıldız’ımızın dalgalandığı her yerde, kim olduğumuzu, ne yapmamız gerektiğini haykırdığımız, bundan büyük bir onur ve gurur duyduğumuz bir hak olan ANDIMIZ milyonların diline pelesenk olmaya devam edecektir” dedi.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.