Dolar 32,5418
Euro 34,9429
Altın 2.426,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 22°C

Araziler Kurudu, Kapalı Sulama Sistemi Şart

Araziler Kurudu, Kapalı Sulama Sistemi Şart
12 Mayıs 2021 23:27
A+
A-

Araziler Kurudu, Kapalı Sulama Sistemi Şart

Son yılların en büyük kurak sezonunun yaşandığı Dinar ve bölgesinde iklim şartları çiftçileri kara kara düşündürmeye başladı.

Tarlalara ekilen arpa ve buğdayların çoğu yerde 20 CM’yi geçmediği, bazı bölgelerde ise sararmalar ve kurumaların olduğu belirtildi.

Büyük Menderes nehrinin doğduğu yer olan Karakuyu Gölü ve Eldere bölgesinde de yağışlara bağlı su çekilmelerinin olduğu görüldü.

Dinar’ın bazı köylerinde bulunan kapalı sulama sistemleri sayesinde araziler sulanabilir bir durumda olduğu ancak özellikle Dombay Ovası olarak adlandırılan bölgedeki alanların sulamada çok büyük zorluklar çektiği ifade edilmekte.

Dombay Ovalı köylüler kurak giden mevsimlerde kapalı sulama sisteminin olması halinde çok büyük bir rahatlığa kavuşacaklarını, Menderes Nehrinin doğduğu yer olan Dinar’ın tarım alanları sulamasında çok zayıf kaldığını söyleyen çiftçiler kuraklık nedeniyle çok büyük zararlar çekeceklerini kaydettiler.

Dombay Ovası çiftçilerimiz kapalı sulama sisteminin bir an önce yapılmasını, yıldan yıla değişen iklim değişiklikleri ile tarımın bitme aşamasına gelebileceğini söylediler. ÖZEL HABER

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.