Dolar 32,4909
Euro 34,9449
Altın 2.430,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C

Ayhan Kalkan’dan Açıklama

Ayhan Kalkan’dan Açıklama
5 Ağustos 2019 14:31 | Son Güncellenme: 5 Ağustos 2019 14:33
A+
A-

 Değerli Dostlar, 

Biliyorsunuz günlerdir eski Dinar fotoğraflarını paylaşarak sizleri Dinar’ın geçmişine götürmeye  çalışarak nostalji  atmaya çalışıyordum. Bugün rahatsız olduğum farklı bir konuyu paylaşacağım. Okursanız sevinirim. 

Sevgili Dinarlılar; 

  Bugün yerel bir gazetede bir haber okudum ve son derece kırıldım, üzüldüm.  

  Bu nedenle de  yanıt verme ve açıklama yapma gereği duydum. 

  Haberin içeriğinde Dinar belediye meclis üyesi Sayın Neşe Taşpınar’ın “çok fazla kitap basılmış” diye başlayan ve akabinde geçmiş dönem belediye başkanı Sayın Saffet Acar döneminde basılmış olan kitapların bazılarının da gereksiz olduğunu belirtmiş. Tabi hangi kitapların gereksiz olduğu belirtilmediği içinde ben o gereksiz kitapların içerisinde kendi kitaplarımın da olabileceğini düşünerek bu konuda Sayın Taşpınar’ın hangi akademik kariyerle bir kitabın gerekli ya da gereksiz olduğunu tespit etme yeteneğini bulduğunu, siz Sayın Dinarlıların takdirlerine bırakıyorum .  

  Sayın Taşpınar, 

  Size önce biraz kendimden bahsedeyim, Dinar’ın yerlisi Kalkanoğlu ailesinden 1944 doğumlu emekli kütüphane memuruyum. Yaşım 75 . Çalıştığım dönem içerisinde ve sonrasında  cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Anadolu Ajansı’nın uzun yıllar Dinar muhabirliğini yaptım.Emekli olunca Dinarhaber gazetesi yazarlığı ve diğer gazete ve sitelerde köşe yazılarım yayınlandı. Bu arada araştırmacı gazeteci yazar olarak Dinar ve Dinarlılara  araştırmalar ve kitaplar yazarak hizmet vermeye çalıştım. 

  Saffet Acar belediye başkanı olmadan önce Kendi çabalarımla bastırdığım 3-4 tane kitabım var. Ve bu kitaplar Dinar ile ilgili çalışma yapan bir çok  üniversite akademisyeni tarafından kaynakça olarak gösterilmiştir. Yazıyı uzatmamak için kaynakları burada vermiyorum ancak dileyen herkes internetten bakabilir. 

   Sayın Saffet Acar belediye başkanı olduktan sonra belediye kültür yayınları adı altında yaklaşık 10 civarında kitabım basıldı. Basılan kitaplarından bugüne kadar tek kuruş bile telif hakkı almadım. Para ile işimiz olmaz amacımız ve ufkumuz Dinar. Yazdığım kitapların her biri araştırılarak ciddi emekler verilmiş akademik çalışmalardır. Artık  özel araştırmacılar ve akademisyenler, Dinar hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilmek için benim ve diğer yazar arkadaşların eserlerini, kitaplarımızı kaynakça olarak gösterecek ya da gösteriyor olacaklardır. 2018 de Türk Kültürü Araştırma ens. Müdürlüğünce YAZAR ve ARAŞTIRMA DALINDA EN İYİ 12 yazar ve profesörler içinde yer alarak Dinarı temsil ettim.

 Sayın Taşpınar bu sizce nedir, ? 

Belediyeler marka kent olabilmek için dünyanın parasını dökerken Dinar belediyesi geçmiş dönemde gereğinden 1 kuruş fazla ödemeden belediye kültür yayınları adı altında  hem Dinar’ın tanıtımını yapmış, hem de geleceğe bilgi mirası bırakmıştır. Belediye Kültür Yayınları olarak Ücretsiz dağıtılarak okurlara ulaşan 80 Bin kitap kazandırmanın neyi ifade ettiğini biliyor musunuz? 

  Birde kitapların bir internet sitesinde ücretli olarak satıldığını ve bu satışlardan belediyenin ya da yazarların para alıp almadıkları gibi absürt, tehlikeli ve suçlayıcı bir iddia ortaya atmışsınız ki, bu konuda bilgi fakiri olduğunuz tartışılmaz. Sahaflık diye bir meslek duydunuz mu.? Satılan ürünlerin adetlerine baktınız mı.? O kitapların içinde imzalıları bile var. Örneğin ben bir okura imzalayıp vermişim sizde okuduktan sonra bir başkası faydalansın diye sahafa satmış… Sahafa giden kitap üzerinde ücretsiz yazılı da olsa değer kazanmıştır ve sahaf istediği fiyatla satar. Biliyor musunuz ben ilk araştırma kitabımı kitapçıdan 20 Liraya almıştım.Bu gün Belediyenin bastırdığı benim kitaplardan bulsam ÜCRETSİZ damgasına aldırmadan satın almaya hazırım.Şu anda o kitaplardan o kadar isteyen var ki onlara gönderirim ücret almaığım gibi gönderme masrafını da kendim çekiyorum biz DİNARLIYIZ Dinar sevdasıyla doluyuz ve Dinarı Dünyaya tanıtmaya uğraşıyoruz.Bende NADİR BULUNAN KİTAPLAR sınıfında okudum .   Bu son dağıttığımız İZ BIRAKANLAR kitabımın mevcudu yok.Ama sahaf fiyatı ne biliyor musun 250.00 TL okuyunca bende şaşırdım.Hala elimde 150 kadar bulunan ve isteyene ücretsiz verdiğim Elife ana romanımın fiyatı bile 25 TL.O beğenmediğin Aşk şiirleri de 30-60 TL arasında satılıyor. Dedim ki “ne kitaplar yazmışız sağ olsun iyi ki Saffet Başkanımız ne kadar değerli kitaplar yayınlamış” diye düşündüm.

 Son sözüm Sayın belediye başkanımız Nihat Sarı’ya 

Sayın Başkanım, 

 Bu cumhuriyetin  imkânlardan yararlanarak inşaat mühendisi olmuş ve seçilmiş Dinar belediye başkanı olarak; 

Sizde Sayın Taşpınar gibi, konusu Dinar olan, basılmış bu kitapları gereksiz buluyor musunuz? 

Buluyorsanız, yukarıda sarf ettiğim sözler sizin için de geçerli. 

Yok gereksiz bulmuyorsanız Belediye başkanı olduğunuzu gösterin ve sizin konuşmanız gerekenleri  sadece siz konuşun. . 

Tüm Dinar’lı hemşerilerime saygılar sunuyorum. 

 05.08.2019  

Ayhan Kalkan 

Aadinar03@hotmail.com=05434231949

Araştırmacı gazeteci yazar  

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.