Dolar 32,5176
Euro 34,7442
Altın 2.489,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 23°C

BAĞIRKAN STK İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI

BAĞIRKAN STK İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI
30 Kasım 2019 19:12
A+
A-

BAĞIRKAN STK İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, Akrones Otel’de meslek kuruluşları ve ekonomi ile ilgili sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı istişare toplantısı düzenlendi.Toplantıya Yönetim Kurulu başkanımız Abdullah BAĞIRKAN ve Meclis Başkanımız Ahmet ACAR katıldı.
Toplantıya ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konak, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı M. Emin Birliktir, Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilcisi Mehmet Ali Uyanık, ATSO Meclis Başkan Yardımcısı M. Asım Bozca, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Gül ve Ahmet Şükrü Köse, ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Muammer Türker, ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Anlıak, Hayrettin Güzbey ve Yücel Albay, TOBB Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Berna Tokman, TOBB Afyonkarahisar Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Mustafa Özkan, Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İlker Gül ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uğur Fidan, Bolvadin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Boyar, Çay Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kaygısız, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Acar ve Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bağırkan, Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Yiğiter ve Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Aktepe, Sandıklı Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Şahin, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölge Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği Temsilcisi Kadir Sayın, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İbrahim Birliktir, Mimarlar Odası İl Temsilcisi Süleyman Bircan, İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Bayram Sinan Millik, Elektrik Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Çetin İnce, Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Serhat Gümüş, Harita ve Kadastro Mühendisleri İl Temsilcisi Çağdaş Göker, Afyon Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Murat Diker, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege ile Zafer Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği Başkan Yardımcısı Ümit Uysal katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser yaptı.
Toplantı Konularından Bazıları Şöyledir;
.
İlimizde, yumurta üretimi yapan iş insanlarının da karşılaştığı bazı sorunlar vardır. Bu sorunların birincisi, Irak Kapısı’nın yumurta ihracatına kapalı olmasıdır. Bu sorunun aşılması için siyasilerimiz çalışma yapıyor; dileriz ki sorun bir an önce çözülür. Çünkü yumurtacılık sektöründe yapılan ihracatta Irak Kapısı’nın kapanmasından bu yana ciddi düşüş yaşanmaktadır.
Bu sektörle ilgili başka bir sorun ise KDV oranıdır. Toptan yumurta satışlarında yüzde 8 olan KDV oranının yüzde 1’e indirilmesi, piyasa için çok faydalı olacaktır.
İlimizle ilgili gündeme getirebileceğimiz diğer bir sorun da şudur: Merkezdeki Organize Sanayi Bölgesi, yüzde 100 doluluğa ulaşması nedeniyle yatırımcının ihtiyaçlarını karşılamamaya başlamıştır. OSB Yönetimi, büyüme çalışmalarını yapıyor, ama belli sorunlardan dolayı henüz çözüme ulaşamadı.
Zafer Havalimanı yolunda, ilk etapta meralar hariç 2 milyon metrekare olabiliyor. Sayın Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatı ile Sayın Valimiz’in başkanlığında bu bölgede bir OSB kurulması çalışmasını yapıyoruz. Sayın Bakanımız’a bu konuda bir dosya arz ettik.
Bütün bunlarla birlikte, Afyonkarahisar’ın da kenevir ekimine izin verilen iller arasına girmesini arzu ediyoruz..
Bu birinci toplantımızdı. Başta da dediğim gibi ekonomi ile ilgili sivil toplum kuruluşlarımızı davet ettik. Bu toplantılara katılmak isteyen başka sivil toplum kuruluşlarımız da varsa başvurabilir. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.”
Serteser’in konuşmasının akabinde söz almak ve görüşlerini dile getirmek isteyen her sivil toplum kuruluşu temsilcisine söz verildi. Konuşmaların sonunda, katılımcılar tarafından en çok gündeme getirilen, öncelikli 5 sorunun yer aldığı sonuç bildirgesinin ve sivil toplum kuruluşlarının belirleyeceği yol haritasının Aralık’ın ilk haftası içinde kamuoyuyla paylaşılmasına, toplantıya katılanların oybirliğiyle karar verildi.

(Dinar TSO)

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.