Dolar 32,4983
Euro 34,5913
Altın 2.471,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Az Bulutlu
Afyon
23°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 13°C
Cts 17°C

Başkan Arıkan, Okullar İçin Yazı Basın Açıklaması Yaptı

Başkan Arıkan, Okullar İçin Yazı Basın Açıklaması Yaptı
23 Eylül 2021 09:24
A+
A-

Başkan Arıkan, Okullar İçin Yazı Basın Açıklaması Yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi Dinar İlçe Başkanı Av. Ali Arıkan bu yıl Milli Eğitime bağlı okullarda TYP kapsamında çalıştırılan işçi sayısındaki düşüşün nedenini sordu. Okullarda tam anlamıyla hijyenin sağlanabildiğini de soran Başkan Arıkan gazetecilere yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi, “TYP İçin Açıklanan Sayı Niçin Düşürüldü? Okullarımızda hijyen sağlanabiliyor mu?

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında ilçemizdeki okullar için TYP kapsamında 45 işçi alımı için kura çekimi yapılmıştı. Aynı süreçte 18 kişi de Güvenlik görevlisi için istihdam sağlanmıştı.

Malumunuzca gecen yıl pandemi koşullarında okullar tam kapasiteyle açık değildi. Dönemsel olarak kısmı eğitim verildi, bazı sınıflar hiç okula gitmemiş ve okullar tam açılmamıştı. Buna rağmen ihtiyaçlar tespit edilip bu kadar işçi alınmıştı.

Ancak bu sene okullarımız tam kapasite ile açıldı. Hatta bazı okullarımızda sabahçı/öğlenci uygulaması devam etmektedir. Aynı zamanda pandemi rakamları da maalesef günlük vaka olarak yirmi binli rakamlarda seyretmektedir.

Bu şartlarda, okullar tam kapasite ile açılmışken maalesef TYP kapsamında okullar için alınacak işçi sayısı 10 kişi olarak açıklanmıştır. Güvenlik görevlisi alımı için ise şu ana kadar hiçbir açıklama yapılmamıştır. Buna anlam vermek güçtür. Zira pandemi koşullarında okullarda hijyeni sağlamak çok önemli. Okullarımızın ise buna cevap veremeyecek derecede çalışan eksikliği olduğu da ortadadır. Çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin sağlığı her şeyden önemli iken niçin bu sene sadece 10 kişi alınacaktır? Bunun makul bir açıklaması olmalıdır. Biz okullarımızda gereken hijyenin sağlanması için bu sayının artırılmasını yetkililerden bekliyoruz.

Diğer yandan okullarımıza gerekli olan hijyen ürünlerinin de sağlanamadığını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. İhtiyaç olan temizlik ve hijyen maddelerinin de acilen tedarikinin yapılmasını bekliyoruz.

Bu konuların takipçisi olacağımızı da belirtmek isteriz” dedi.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.