Dolar 32,5644
Euro 34,6957
Altın 2.487,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
21°C
Parçalı Bulutlu
Cum 12°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 24°C

BAŞKAN TOPÇU MÜJDEYİ MAY OTEL’DEN VERDİ

BAŞKAN TOPÇU MÜJDEYİ MAY OTEL’DEN VERDİ
26 Ocak 2023 13:27
A+
A-

BAŞKAN TOPÇU MÜJDEYİ MAY OTEL’DEN VERDİ

Dinar Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Topçu, Sandıklı May otelde düzenlenen çiftçi toplantısında yaptığı konuşmasında ilgili firmayla anlaşıldığını, çiftçilere gübrenin çuvalını 800 TL’den vereceklerini söyledi.

Yüzlerce çiftçinin katıldığı yemekli programda gübre Firmasına ait gübreler özellikleriyle birlikte tanıtıldı. Sunuculuğunu Dinar Pancar Ekicileri Kooperatifi müdürü Yüksel Arslan’ın yaptığı gecede konuşan Başkan Veysel Topçu, gübre firmasının taban gübreleri için bazı fiyat çalışmaları yaptıklarını belirterek şunları söyledi, “Daha önce de olduğu gibi en iyi ürünü, en iyi vadede, en iyi fiyatta üreten çiftçimizin üretim maliyetlerinin aksamaması için kooperatif olarak elimizden geleni yapıyoruz. Bu gün 955 bandında olan bir çuval gübre, yaptığımız görüşmeler sonucunda sizler için 825 TL’ye çektik. Sizlerin ürününüzü daha iyi yetiştirebilmeniz için, emeğinizin karşılığını alabilmeniz için, burada firma yetkilimiz Cihan bey’de var. Buraya kadar geldiniz ayağınıza sağlık, bizler her zaman üreten çiftçimizin yanındayız. Sandıklı’da 5 bine yakın ortağımız var. Bu ortaklarımıza 3 bin dekara yakın sözleşmeli arpa ekimi yaptırıyoruz. Yine piyasa fiyatlarının üzerinde bir fiyat açıklayarak, çiftçilerimizin ürünlerinin daha iyi para edebilmesi için piyasayı sizler için regüle etmeye çalışıyoruz. Sizlerin her zaman emrindeyiz, yanınızdayız hepinize teşekkür ederim” dedi.

ÇİFTÇİLERDEN İTİRAZ GELDİ

Başkan Veysel Topçu’nun konuşmasının akabinde çuvalını 825 TL’den verilecek olmasına çiftçiler itiraz ederek düz hesap 800 TL istedi. Dinar Pancar Kooperatifi yine yetkili firma ile görüşerek taban gübresini 800 TL’den vermeye ikna etti. Kooperatif Müdürü Yüksel Arslan ise, nakliyesi de kendilerinden olmak üzere çuvalını 800 liradan vereceklerini söyledi.

Gecenin son bölümünde ise firma direktörü Ali Cihan Tek ve Ziraat Mühendisi Ömer Göksoy taban gübresi ve kullanımı hakkında bazı sunumlar gerçekleştirdi.

Geceye katılan bütün çiftçiler bu uygulamadan ötürü Dinar Pancar Kooperatifi Başkanı Veysel Topçu ve ekibine teşekkür etti.

HABER: İSMAİL YILMAZ 

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.