Dolar 32,3285
Euro 35,0893
Altın 2.297,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

BAŞKANIN HİZMETLERİ HIZLA DEVAM EDİYOR

BAŞKANIN  HİZMETLERİ HIZLA DEVAM EDİYOR
22 Ekim 2020 11:01
A+
A-

 BAŞKANIN  HİZMETLERİ HIZLA DEVAM EDİYOR

                Her şeyden evvel cumhuriyet meydanının mezbelelikten kurtarıp eski durumuna getirdiğiniz için şahsım ve Dinarlılar adına size sonsuz teşekkürler. Yol kenarlarında bulunan bozulmuş arıkların da yeniden tamir edilerek ve yolların genişletilip sıcak asfaltlanması halkı çok memnun etti. Salı pazarının ihata duvarlarının inşası, viraneye dönmüş depoların yıkılarak yeniden yapılmasıyla diğer faaliyetler başkanın hızlı bir çalışmaya giriştiğini gösteriyor. Kapalı otobüs durakları da vatandaşı kışları soğuktan, yağmurdan, yazları sıcaklardan koruyacağı için elzemdi. Bu beğenilen çalışmalara vatandaşın da görüş ve düşüncelerini de dikkate almaya çalıştık.

         Eski Cumhuriyet Meydanı eski bir belediye başkanı tarafından iptal edilerek şehrin göbeğine Dinarda park yokmuş gibi ağaçlandırılıp mezberelik duruma getirilmesi başta vatandaşlar tarafından hep şikâyet edilmiş yine vatandaşlar tarafından”Miskinler park”adı konulmuştu. Cumhuriyet meydanı eski durumuna getirmek için Başkanın yapmış olduğu çalışmalar neticesinde meydan eski hüviyetine kavuşmuş oldu. Vatandaşlar da durumdan memnun oldular tabi.

             Suçıkan ve Ilıca havuzlarından cadde kenarlarında arıklarda gelen su şehir içerisinde bölünerek bazı cadde ve sokak kenarlarından hiçbir şehre nasip olmayan güzel görüntülerle şakırdayıp gidiyor biliyorsunuz. Fakat yıllarca arıkların bakımsızlığı nedeniyle bozulmuş, taşları yıkılmış ve arıkların içleri kum dolduğu için sular taşkınlık yaparak yolun ortasına taşıyordu. Yollara asfalt dökülmeden evvel bu arıkların esaslı tamir edilerek bazılarının yeniden derin üzeri açık arıklar yapılması hem görüntü hem de suyun rahatça gitmesini sağlamış oldu. Bu çalışmaların devam etmesini dileriz.  Şehir içinde daha tamamlanmasını bekleyen çok bazı cadde kenarlarında arıklar var. Buralarda da yapılan tamir, bakım ve temizlik işlemleri tamamlanırsa Dinarın havasını tamamen değiştirip tertemiz çok güzel görünüm kazanacaktır. Diğer taraftan Dinar eczanesi önündeki caddenin de trafiğe kapatılması çok yerinde olmuş, hem meydan genişlemiş hem de trafik rahatlamıştır.

                 Yine vatandaşların Dikkatini çeken ” suçıkan havuzunun suyun üstüne atılan beton ne işe yarayacak” diye soruyorlar?  Ve bazıları cevabını da kendileri veriyor.” Biz oraya betonu değil de havuzun suyunu izlemeye geliyoruz”diyorlar. Diğer taraftan havuzda yaşayan güzelde seyredilen balıklar da yok olmuşlar. Suçıkan, Dinarın simgesi durumunda bir yerdir. Burada yapılacak olan Köklü değişiklikler yapılmadan evvel çok sıhhatli plan ve projelere dayanarak ve halkada danışılarak yapılırsa ileride kafa ağrıtmaz.

                Suçıkanın 60-70 sene evvelki durumlarını bilen bizlerden başka artık yaşayan kalmadığı gibi o yerde suyun nereden çıktığını da pek bilen yoktur. O yıllarda su bu günkünden iki misli fazla akıyor ve dörtte biri Menderes un fabrikasına gider kalan kısım da Elektrik santralini çalıştırmak için kanaldan üçlerce tepesini aşarak elektrik santraline dökülürdü. Ayrıca diğer küçük bir arıktan da dede oğlu un fabrikasına buğdayları yıkama suyu veriliyordu.

               O yıllarda Suçıkan havuzunun her kesiminden suyun çıktığı gözler vardı. Hatta Karakuyu ve Eldere den çıkan sulara Belediye tarafından Ankara’dan gelen uzmanlarca boya atıldı bu gözlerden boyalı su çıktığı halde bir gözden boya çıkmamıştı ve bu su ılık kışın buhar çıktığı içinde Sandıklının  kaplıcalarından kaçıntı olarak bize bilgi verilmişti. 1971 yılında Burdur depreminde bu ılık sular ile birkaç diğer gözlerin kaybolduğu görüldü. Daha sonraları bu suların Norgas köyü merasından çıktığı söylenmişti.  Netice olarak; Suçıkan büyük havuzun içinde ve otelin arkasında bulunan dağın altındaki oyulmuş kısımlarda tadilat ve tamiratların yapılmaması ve beton atılmaması gerekir.  İleriki yıllarda sarsıntı ve depremler nedeniyle faaliyette bulunan gözlerin kapanarak sonradan beton atılan, tadilat ve havuz içinde değişiklik yapılacak yerlerden de çıkabileceğini düşünülerek bu kısımların doğallığını bozmamak gerekir. Dinar birinci sınıf deprem bölgesi olduğundan küçük sarsıntılarda bile bu suyun çıktığı gözlerde yer değiştirmesi olabileceğini unutmamak gerekir. Eski yıllarda havuzun temizlenmesi için suyun boşaltılması sonucu yosun temizlendiğinde yukarda oturulan kapalı kısımlara yakın duvar kenarlarında iki üç yerden suyun kaynadığı da görülmüştü. Bu nedenle havuzun tabanı da dâhil olmak üzere suyun bu kısımlarda da kaynama durumu olabileceğinden havuz içinde yosunların temizlenmesi haricinde hiçbir işlem yapılmaması gerekir.

                        Maşallah Başkan Sarı mesleğin de verdiği bilgilerle Belediyeciliği şimdi iyi bir şekilde götürdüğünü bu mesleği bilen tecrübeli bir kişi olarak takdir ediyoruz. İnşallah Görevi sonuna kadar bu şekilde devam eder. Her zaman söylediğim gibi Belediyeciliğin Okulu yoktur. Belediye Başkanları büyük projeleri uygulama girişimine başlamadan evvel kendi görüşleri yanı sıra uzman kişiler başta vatandaşların da fikirleri alınırsa yapılan işlerde daha da başarılı olunacaktır. Kaldırım kenarlarında su arıklarının yenilenmesi yarım asırdan beri ele alınmamış bir çalışmaydı. Sıcak asfalt dökerek şehir içi önemli cadde ve sokakların asfaltlanması başta olmak üzere Salıpazarı ihata duvarı çekilmesi ve en önemlisi yıkıntı şeklinde olan depoların yıkılarak yeniden inşaatının başlatılma çalışmaları vatandaşlar tarafından takdirle karşılanmıştır. Bunlara yenileri de ekleneceği ve Dinarın çevresinde bir değişiklik göze çarpacağı kesindir. İktidar hükümetinin de maddi manevi her türlü yardımları ve desteğini de alarak daha yeni ve kalıcı hizmetlerin geleceğine ben inanıyorum.  Başkan Sarı’nın inşaat alanlarına yazdırdığı gibi “  ÇALIŞIYORUZ ÇÜNKÜ DİNAR HEPİMİZİN NİHAT SARI BELEDİYE BAŞKANI  “  sloganı tam anlamıyla yerli yerine cuk oturmuştur. Çalışmalar her alanda devam edeceği ve bu güne kadar ihmal edilmiş, yapılamamış hizmetler yeri geldikçe tamamlanacak ve oto park ile umumi bir tuvalet yapımına sıra geleçektır.  Başarılarının devamını dilerin Sayın Başkan.

 SAYGILARIMLA 05326675701                          

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.