Dolar 32,3676
Euro 34,9560
Altın 2.325,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 20°C

BAYRAMLAR CENAZE EVİNE DÖNÜYOR. YASAKLAYIN BU UZATMA TATİLLERİ

BAYRAMLAR CENAZE EVİNE DÖNÜYOR.  YASAKLAYIN BU UZATMA TATİLLERİ
28 Temmuz 2019 18:37
A+
A-

                               Senesi içinde iki Dini bayramımız var,  daha günü gelmeden hükümet yetkilileri bayramdan önce dokuz ile on gün arasında Bayram tatili yapılacağını açıklıyorlar, insanımızda bir şehirden başka bir şehre arabasıyla gitmeyi planladığından yollardaki yoğun trafik ölümlü kazalara sebep oluyor. Her bayramda yüzden fazla insanımız ölüyor, Bayram yapılacak  evlerden cenazeler çıkıyor, feryat figan  bayram zehir oluyor. Artık buna bir son vermenin zamanı geldi sanırım. Ya, kalıcı köklü ve caydırıcı tedbir alın veya YASAKLAYIN BU UZATMALI BAYRAM TATİLLERİNİ. Son zamanlarda saten gelenek ve göreneklere uyarak Bayramlarda Anne, Baba ve akraba ziyareti diye bir şey kalmadı. Arabaya atlayan yazlıklara, deniz kenarlarına giderken yolda ölüyor.

                           Yılı içerisinde kutlamaya çalıştığımız iki dini bayramlarımız var Ramazan ve Kurban biri üç gün diğeri dört gün yetkili merciler daha bayram gelmeden hafta tatillerini de içine alıp bayramın dokuz, on gün tatil yapma kararı veriyor. Bu karar çalışan kesimi sevindireceği yerde tatilin uzatılma kararı  bayram  yerine maalesef bazı evlere ateş düşürüyor. Bayramda yoğun trafik nedenleriyle daha bayram  başlamadan kazalarda ölenlerin sayısı artmakta, yaralananlar ise çoğunluğu ömür boyu sakat kalmaktadır. Bayram tatili boyunca trafik yoğunluğunun artmasına bağlı olarak trafik kazalarında da artış yaşanıyor. Geçmiş yıllara baktığımızda 1990 yılından bu yana bayramlarda 6812 ölü,18.034 yaralı olduğu görülüyor.  Türkiye  sigortacılar birliği, meydana gelen kazaların çoğunluğu açık hava ve düz yolda  gerçekleştiğine dikkat çekerek , Bayram tatili öncesi uzun yola gidecek sürücü trafik kurallarına aynen uymalarını tavsiye ediyorlar. Peki, bu kurallara uyuluyor mu? Hayır, maalesef hem de çoğunluğuna uyulmuyor.

                       Düşünebiliyor musunuz, Bayram nedeniyle  kilometrelerce uzakta bulunan yakınlarınıza kavuşmak,hasret gidermek,bayramlaşmak kucaklaşmak için ailecek çocuklarınızla bu kadar zahmetli zor şartlar altında arabanızla yoğun trafiğe rağmen yola çıkıyorsunuz, gecen yıllarda bu yollarda trafik kazasında sizin gibi düşünüp yola çıkanların kaza geçirip öldüklerini biliyor yüzlercesinin sakat kaldığını  duyduğunuz,gördüğünüz halde gitmeye yola çıkmaya karar verdiniz . Ben dikkatliyim, Ben iyi bilirim, bana bir şey olmaz  zihniyetiyle çıktığınız yoğun bayram trafiğinde yolda  istemeden yaptığınız bir kaza veya sizle hiç alakası  olmayan karşıdan gelen, aynı istikamete gittiğiniz sürücünün bir anlık hatasıyla geçirdiğiniz  trafik kazasında hayatınızı  kaybetmeyeceğiniz veya yaralanıp ilerde birde sakat duruma düşmeyeceğinizin bir garantisi var mı? O zaman tedbirli olmakta yarar vardır. Bayramda yola çıkmak şart mı? , Bayramdan sonrasına ertele, Çalışıyorsan bayramdan sonrasına izin al gideceğin yere daha selamet bir zamanda git, Bayram izdihamına katılma, bu keşmekeş ölümlü trafiğe girme işini sağlama al,   bilinçli hareket et, sen bari” Ben bu bayramlarda yola çıkmam “de…

                        Yıllardır her iki dini bayramlarımızda yüzlerce insanımız ölüyor binlercesi yaralanıp çoğu sakat kalıyorlar. Birçok aileler bayramı  yaşamak yerine evlerine ateş düşüyor, bayram yeri cenaze evlerine dönüyor. Buna sebep olanların başında da üç, dört günlük tatilleri uzatıp dokuz güne çıkaran   Hükümet yetkilileri gelmektedir.  Her sene yüzlerce insanın öldüğünü bildikleri halde bayram tatilini uzatmak için karar alanlara bir Allahın kulu çıkıp “yapmayın, bayram tatillerini uzatmayın, trafikte her sene yüzlerce insan ölüyor. Bunu bildiğiniz halde neden bir tedbir almıyorsunuz”Diyen, uyaran bir kişi maalesef çıkmıyor. Yüzlerce insan ölüyor, binlerce kişinin yüreği yanıyor, aile yuvaları  yıkılıyor sanki  bu ölümler normalmiş  gibi ertesi sene tekrar aynı hatalar tekrarlanıp Bayram tatilini  uzatmak  için karar alınıyor.  Maksat turistik otel sahiplerinin cebini doldurmak. Peki, üretim ve imalatçıyı neden  pas geçiyorsunuz ?” O da tatilin uzatılmasını istemiyor” .

                          Bu böyle devam etmez, etmemesi lazım? Her Bayram arifesi alınan tatil uzatma kararı  tatil kararı değil,” ALDIĞINIZ  KARAR YÜZLERCE İNSANIN ÖLÜM KARARIDIR” artık birileri çıkıp bu işe bir   dur desin? Sevaba girersiniz. Yakınlarınız, yandaşlarınız para kazanacak diye masum insanların ölüm kararına bilerek imza atmayınız. Bu iş böyle devam etmemelidir? Özellikle Bayramda Trafiğe çıkan sürücülerin çoğunluğu araba sürmesinden aciz, frenin, gaz pedalı yerini bile bilmiyor. Bırakın trafik kurallarını, sürücü belgesi almış bir sürü gözünün birisi görmeyen, bir eli kesik, ayakları sakat kişiler trafikte cirit atıyorlar. Altmış yaşına gelmiş kişilerden mülkünü satarken doktor raporunu  isteyen yasalarımız, yetmiş   beş  yaşındaki reflekslerini tamamen yitirmiş kişilere sürücü belgesi verildiği müddetçe bu kazalar sona ermez, ceza yazmakla da bu ölümleri hiç önleyemezsiniz. Ya köklü, kalıcı ve caydırıcı çok ağır cezalar getirin veya yasaklayın bu Bayram tatili uzatma kararlarınızı. İyi Bayramlar.

   SAYGILAR.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.