Dolar 32,4790
Euro 34,9431
Altın 2.436,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C

Belediye Başkanımız Nihat Sarı, Halk Eğitim Merkezi Yılsonu sergisi açılışına katıldı

Belediye Başkanımız Nihat Sarı, Halk Eğitim Merkezi Yılsonu sergisi açılışına katıldı
2 Haziran 2021 14:10
A+
A-

Belediye Başkanımız Nihat Sarı, Halk Eğitim Merkezi Yılsonu sergisi açılışına katıldı
Dinar Belediye Başkanımız Nihat Sarı ve eşi Rahime Sarı hanımefendi Dinar Halk Eğitim Merkezi tarafından 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında Kadın Kültür Evi’nde düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme yılsonu sergisi açılışına katıldı.
İlçemiz Kadın Kültür Evinde Pandemi önlemleri alınarak düzenlenen yılsonu sergisinin açılışı İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanımız Nihat Sarı ve beraberindeki heyetin katılımıyla gerçekleşti.
Sergi açılışı öncesi İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya tarafından konuşma yapılmasının ardından sergide yer alan çalışmalar ile ilgili bilgilendirme Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gültekin Koçer tarafından yapıldı.
Sergi ziyaretinde Belediye Başkanımız Nihat Sarı, İlçemize özgü Halk Eğitim Merkezi tarafından üretilen “Fadiş Bebeğin” ve ilçemize özgü lezzetlerden olan taplamanın coğrafi işaretleme olarak Dinarımıza ait olduğunun tescillenmesi için belediye olarak başvuru yaptıklarını ve ilçemize tescilleneceğini belirtti.
Sergi açılışının ardından İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, Dinar Belediye Başkanımız Nihat Sarı ve beraberindeki heyet Kadın Kültür Evi atölyesine üretim yapan kursiyerleri ziyaret ederek çalışmalarında kolaylıklar dilediler.
Sergi açılışında Belediye Başkanımız Nihat Sarı, “Kadın Kültür Evimize belediye olarak her zaman destek veriyoruz. Geçtiğimiz günlerde kültür evine gelen kadınlarımızı kitap okumaya teşvik etmek amacı ile kitap bağışında bulunmuştuk. Aynı zamanda ilçemizde üretilen Fadiş Bebeğin ve ilçemize özgü lezzetlerden olan taplamanın coğrafi işaretlemesini almak için başvurumuzu gerçekleştirdik. İnşallah Fadiş Bebek ve taplama da ilçemize tescillenmiş olacak. Bunun yanı sıra atölyede üretilen çeşitli halı dokuma ürünlerini incelerken belediye olarak Kültür evimize destek olmak amacı Dinarımızın simgesi Suçıkanımızın işlemesinin olacağı halıların siparişini de verdik. Ayrıca kursiyerlerimizin sadece kurs suresince değil evlerinde de üretim yaparak gelir elde etmeleri için tezgâh alımı noktasında ve ürün satışı konusunda gereken desteği vereceğimizin sözünü verdik. Üreten kadınlarımıza belediyemiz imkanları dahilinde her zaman destek olacağız.” dedi.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.