Dolar 32,3455
Euro 35,1151
Altın 2.310,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

BİRLİĞİNİZ DAİM OLSUN GENÇLER

BİRLİĞİNİZ DAİM OLSUN GENÇLER
23 Ekim 2019 12:39
A+
A-

Ispartalı gençlerimiz bu ayki toplantılarında Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulunu ve Dinarlı gençleri misafir etti.

Her ay toplanmaya çalışan ve bu ayki 9. toplantılarına Dinarlı gençleri davet eden Isparta grubu “BİREYSELLEŞEN DÜNYAYA İNAT BİZ NE YAPABİLİRİZ” sorusunu tartışmaya açtılar. Bizden önceki beraberliği devam ettiremediklerini ifade eden Vedat YILMAZ ” Bizden önce beraberlik bizde biraz açılmaya başladı, eğer önlemini almazsak çocuklarımızda kopmalar olacak, köylülerini hatta çocuklarımız akrabalarını bilmeyecek. Yeni organizasyonlar, piknikler yaparak gördük ki eğer biz taşın altına elimizi attazsak bunun vebali boynumuzda olacak dedi.

VİŞNE DEĞİL GENÇLİK ŞÖLENİ, YÖRÜK ŞENLİĞİ, KÜLTÜR FESTİVALİ, AFŞARLILAR FESTİVALİ

Vişnemiz bitmiş olabilir ama büyük organizasyonlarımız neden bitti bunda biz mesuluz diyen Ramazan ŞAHİN “Eğer isimse mesele “GENÇLİK ŞÖLENİ, YÖRÜK ŞENLİĞİ, KÜLTÜR FESTİVALİ, AFŞARLILAR FESTİVALİ” bir sürü isim bulabiliriz. Elimizi taşın altına koyalım. Evet başlangıçta zorlanabiliriz ama çocuklarımızın evden sokağa çıkmayan, düğün derneklere katılmadan evde biblo gibi duran biri olmamasını istiyorsak bu zorluklara katlanacağız. En son Antalyalıların gayretiyle 2013’te tek gün yapılan Vişne Festivali ile kaldık. 6 yıldır yatıyoruz bence yatmayalım ayağa kalkma zamanı” dedi.

Yılbaşı öncesi veya sonrası Antalyalıları toplantılara katılmayı düşündüklerinin söyleyen Sabahattin TOKER “İsterseniz beraber toplantılarına katılalım. Ortak karar alalım. Ağaç Bayramından bir gün önce, bir gece ayarlayabiliriz. Okulların kapandığı haziran sonunda bir gün tertip edebiliriz. Hiç bir şey yapamazsak bir piknik, hıdırellez şenliği yapalım” dedi.

Organizasyon yaparken 20 yaş altındakileri düşünerek yapmalıyız diyen Tuncay ÖZARSLAN “Hadi futbol turnuvası var, maç yap dersek günümüz çocuklarına bize Playstation salonu, oyun konsolu sorar. Bunun için her türlü organizasyonun hedefi 20 yaş altı gençlerimiz olmalı” dedi.

Her türlü faaliyette desteğe hazır olduklarını söyleyen Yardımlaşma Derneği Başkanı Razaman ÇETİN “Bizim yapacağımız ne varsa size yardımcı oluruz. Gerçekten çok güzel düşünceleriniz var. Birkaç senedir sülale piknikleri yerine Hıdırellez şenliği yapalım dedik ama destek bulamadık. Millet sülale piknikleriyle kendi kabuğuna çekiliyor. Bunun çaresine bakalım, mesela haziran sonu piknik fikri güzel hiçbir şey yapamazsak bu fikri canlandıralım” dedi.

AFŞAR REHBER YENİLENSİN Mİ?

Ayrıca Dinar ekibi olarak AFŞAR REHBERİ yenilemeyi düşünüyoruz diyen Ramazan ŞAHİN ” Hüseyin UYSAL bu konuda çalışmalar başladı. İl, ilçe, kan grubu, telefon no ve sülale özellikle eniştelerimiz için dolduracağız bir form olacak. Düğün yapanlar köy listesini istediğinde direk cep telefonuna köy listesi gelecek veya zarflara isimde basıp verebiliriz, tabi ücret mukabilinde hem bu numaralara düğün davet mesajlarını da göndeririz. Hem düğün sahibinini işi görülür, hem derneğimize girdi sağlamış oluruz dedi.

Çok güzel düşünce, gerçekleştirebilirseniz büyük iş yapmış olursunuz diyen Ümit YILMAZ “Düğünlerde en büyük sorun davetiye güzel düşünülmüş ama zarfa isim basmak yerine stickerlere isim basılırsa daha iyi olur. Çünkü düğün sahibi herkese vermek istemeyebilir. Stickerlere isim basılırsa, düğün sahibi kime istiyorsa onun ismini zarfın üstüne yapıştırır” dedi.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.