Dolar 32,5093
Euro 34,9923
Altın 2.436,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C

Çanakkale Zaferimizi 108.yıldönümünde coşku ve heyecanla kutladık

Çanakkale Zaferimizi 108.yıldönümünde coşku ve heyecanla kutladık
18 Mart 2023 16:51
A+
A-

Çanakkale Zaferimizi 108.yıldönümünde coşku ve heyecanla kutladık

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma günü ilçemizde düzenlenen programlar ile coşkuyla kutlandı.

Kutlama programı; İlçe Kaymakamımız Kemal Duru, Dinar Belediye Başkanımız Nihat Sarı, protokol üyeleri, daire amirleri ve öğrencilerin katılımıyla Cumhuriyet Meydanımızda düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı.

İlçe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği çelenklerinin Atatürk Anıtına bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve akabinde belediye bandomuz eşliğinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla çelenk sunma programı sona erdi.

“ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİNE ZİYARET”

Çelenk sunma törenin ardından İlçe Kaymakamımız Kemal Duru, Dinar Belediye Başkanımız Nihat Sarı ve protokol üyeleri Belediyemiz Hizmet binasında bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneğini ziyaret ederek, Şehit ailelerimiz ve Gazilerimiz ile bir araya geldiler.

“ASRİ MEZARLIKTA ŞEHİTLERİMİZ DUALAR İLE ANILDI”

Dernek ziyaretlerinin tamamlanmasının ardından Şehitlik ziyaretinde Bombacı Mehmet Çavuş’un kabrinde gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe Kaymakamımız Kemal Duru, Dinar Belediye Başkanımız Nihat Sarı ve protokol üyeleri Şehitlerimizin kabirleri başında dua ederek karanfil bıraktı.

İlçemiz Asri Mezarlıkta bulunan şehitlik ziyaretine katılacak olan Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz Belediyemiz tarafından tahsis edilen otobüs ile Şehitliğe ulaşım sağladılar.

“BELEDİYEMİZ KÜLTÜR SALONUNDA ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ”

Şehitlik ziyaretinin tamamlanmasının ardından Belediyemiz Kültür Salonunda düzenlenen programa geçildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda; açılış konuşması ve günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleştirildi.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Öğrenciler tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla düzenlenen Tiyatro, orotoryo, perde oyunu gösterileri sergilenirken koro ve şiirler seslendirildi.

Program sonunda; Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri İlçe Kaymakamımız Kemal Duru, Dinar Belediye Başkanımız Nihat Sarı ve Cumhuriyet Başsavcısı Emre Vurmaz tarafından takdim edildi.

Programın ardından Dinar Belediye Başkanımız Nihat Sarı, İlçe Kaymakamımız Duru ve beraberindeki heyet ile birlikte Şehit Ali İlhan’ın ailesini evinde ziyaret ederek Şehit ailemizin her zaman yanlarında olduğunu ifade etti.

“ETLİ PİLAV VE LOKMA İKRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Programın sonunda ise; İlçemiz Ulu Camide öğle namazında Şehitlerimizin ruhuna ithafen Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilerek namazın akabinde ise Belediyemiz tarafından vatandaşlarımıza etli pilav ve lokma ikramı gerçekleştirildi.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.