Dolar 32,3717
Euro 34,9902
Altın 2.326,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 21°C

CHP Milletvekili Köksal Köyleri Gezip Çiftçilerin Sorunlarını Dinledi

CHP Milletvekili Köksal Köyleri Gezip Çiftçilerin Sorunlarını Dinledi
28 Mayıs 2021 21:28
A+
A-

CHP Milletvekili Köksal Köyleri Gezip Çiftçilerin Sorunlarını Dinledi

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal Dinar’ı ziyaret ederek partili vatandaşlarla görüştü. Bu yıl yaşanan kuraklıktan dolayı çiftçilerin çok zor durumda  olması nedeniyle zarar gören arazi sahipleriyle de buluşan Köksal, hükümetin tarım politikalarını eleştirdi. CHP Dinar ilçe teşkilat binasında Başkan Av. Ali Arıkan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan milletvekili daha sonra Sütlaç, Karahacılı, Çobansaray, Alaçatı, Akgün, Dombay ve Uluköy’ü ziyaret etti.

Ziyarette konuşan CHP Dinar İlçe başkanı milletvekili Burcu Köksal’ın her zaman yanlarında olduğunu, zor durumda olan çiftçiler için her alan gerekli mücadeleyi yaptığını söyledi. Milletvekili Köksal ise, iktidar partisinin tarım politikalarını eleştirerek çiftçilere gereken desteğin verilmediğini savundu.

Her çiftçinin tarlasıní rahat bir şekilde sulaması gerektiğini de kaydeden Köksal, kapalı devre sulama sistemlerinin her seçim döneminde yapılacağıyla alakalı sözlerin verildiğini, çiftçiye acilen tohum, gübre, mazot gibi desteklerin verilmesi gerektiğini ifade etti.

Sütlaç Köyü Ziyaret Edildi

CHP İlçe Başkanı Av. Ali Arıkan köy ziyaretleri sonrasında yaptığı açıklamasında, “Sütlaç Köyümüze 6 yıl önce 4 adet kuyu vurulmuş.6 yıldır her sene bu kuyuların faaliyete geçirileceği vaadedilmiş.Ancak hala kuyular faaliyette degil.Su var,kuyu var ama faaliyet yok! Yetkilileri acil olarak bu hususta göreve davet ediyoruz.

Yine Çivril tarafından verilen daha doğrusu verilmeyen su da köylülerimizin gündeminde.Zaten kısıtlama getirilen suyun 10 Haziran’da verileceği söylenmiş ama iş işten geçmiş.Ürünler yanmış.

Bireysel olarak sulama yapanlardan dahi para talep edilir olmuş.Su olmayan sulama sistemi olduğu İçin sulak arazi görünen köyümüzün çiftçileri bir kısım haklardan da faydalanamıyorlar.

Ayrıca yakın köyler ORKÖY kapsamına alınmışken bu köyümüz bu haktan ve desteklerden de faydalanamıyor.

Talepleri dinledik,yerinde tespitlerimizi yaptık ve köylülerimize bu hususları gündeme getireceğimize dair söz verdik.Tüm bu taleplerin takipçisi olacağız” dedi. İsmail Yılmaz-Dinar

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.