Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.297,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

ÇİFTÇİLER BU HABER SİZİ İLGİLENDİRİYOR !!!

ÇİFTÇİLER BU HABER SİZİ İLGİLENDİRİYOR !!!
19 Aralık 2019 18:40
A+
A-

Düve alımında yüzde 40 hibe desteği

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklama;

İlimiz İlk Kez Yüzde 40 Hibeli Düve Alım Desteği Kapsamına Alındı

Bilindiği gibi Düve Alım Desteği geçen yıl pilot olarak birkaç ilde uygulanmıştı. Bu yıl kapsamı genişletilerek Afyonkarahisar ilimiz de dahil edildi. Afyonkarahisar’ımıza hayırlı olsun. Artık hayvancılıkla uğraşan ve işletmesini büyütmek isteyen yetiştiricilerimizde bu desteklemeden faydalanabilirler.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim ACAR;

“Bilindiği üzere; 2019 yılı Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği 20.11.2019 tarihinde yayımlanmıştır. Bu tebliğ ile, daha önceki yıllarda destekleme kapsamında bulunmayan İlimiz de ilk kez Düve Alım Desteği kapsamına alınarak, 2019 yılında yetiştiricilerimizin bu desteklemeden faydalanabilmesi imkanı Bakanlığımızca sağlanmıştır.

  1. kapsamda; desteklemeye esas 2019 yılı düve ve manda fiyatları Bakanlığımızca belirlenmiş olup; destek miktarı düve/manda alım bedelinin % 40’ı kadarıdır. Yani yetiştiricilerimiz, tebliğ kapsamında belirlenen teknik ve sağlık şartları taşıyan hayvanları temin ettikleri takdirde Bakanlığımızın belirlediği birim fiyatlar üzerinden hayvan başına %40 destekleme alabileceklerdir.Desteklemeye esas 2019 yılı gebe düve fiyatı 12.500 TL/baş ve 8-15 aylık boş dişi sığır fiyatı 7.500 TL/baş, gebe manda fiyatı 10.000 TL/baş ve 8-15 aylık boş dişi manda fiyatı 6.000 TL/baş olarak belirlenmiştir. nunla birlikte; bir işletme; kapasitesini 10 başa tamamlayacak şekilde desteklemeden yararlanabilir. Ayrıca düvelerin ve mandaların, düve yetiştirici merkezlerinden, hastalıktan ari işletmelerden temin edilmesi gerekmektedir. Düve Alım Desteği Müracaat Şartlarının ise,

a) Yetiştiricinin işletmesinin, 01/01/2019 tarihinden önce TÜRKVET’e kayıt edilmiş olması ve işletme kapasitesinin destek talep edilen hayvan sayısı ile uyumlu olması gerekmektedir.

b) Bir işletme; kapasitesini 10(on) başa tamamlayacak şekilde desteklemeden yararlandırılır.

c) Bu kapsamda desteklemeden yararlandırılacak düveler; *Etçi Irklar; Angus, Charolais, Limousin, Hereford, BelgiumBleu *Kombine Irklar; Simental (Fleckvieh), Brown Swiss, Mondbeliard *Sütçü Irklar; Jersey (Karadeniz Bölgesindeki İller), Holstein *Manda

d) Destek miktarı, düve/manda alım bedelinin % 40’ı kadar olup düve/manda başına desteklemeye esas Bakanlıkça belirlenen desteklemeye esas 2019 yılı gebe düve fiyatı 12.500 TL/baş ve 8-15 aylık boş dişi sığır fiyatı 7.500 TL/baş, gebe manda fiyatı 10.000 TL/baş ve 8-15 aylık boş dişi manda fiyatı 6.000 TL/baş olarak belirlenmiştir.

e) Düveler/mandalar; düve yetiştirici merkezlerinden, hastalıktan ari işletmelerden, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünden, Damızlık Sığır Yetiştirici Birlikleri, Damızlık Manda Yetiştirici Birlikleri ile Tarım Kredi Kooperatifleri ve iştiraklerinden temin edilir.

Hayvanlar, Kararın yayımı tarihi itibarıyla TÜRKVET’te kayıtlı ve yurt içinden temin edilmiş olmalıdır.

g) Destek kapsamında alınan düveler/mandalar, mücbir sebepler haricinde 2 yıl süre ile satılamaz. Ölüm ve mecburi kesim sebepleriyle işletmeden ayrılan hayvanların yerine en geç 90 gün içerisinde, Teknik ve Sağlık Şartnamesindeki şartları sağlayan aynı sayıdaki hayvanlar işletmeye konulur. Düvelerin/mandaların iki yıl süreyle satılmama şartı, HAYGEM’den izin alınması koşuluyla işletmenin devri halinde de geçerlidir. İl/ilçe müdürlükleri tarafından yılda en az bir kere olmak üzere düvelerin/mandaların işletmede bulunduğuna ilişkin yerinde kontrol yapılır ve tutanağa bağlanır.

ğ) Gerek görülmesi halinde düve/manda temini ve ilgili düzenlemeler HAYGEM’ce yapılır.

Düve Alım Destekleme başvuruları 14 Ocak 2020 tarihinde sona erecek olup; yetiştiricilerimiz ayrıntılı bilgi için İl/İlçe Müdürlüklerimize başvurabilirler.” dedi.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.