Dolar 32,3296
Euro 35,0275
Altın 2.282,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

“Depremzede köylü, icralık olma tehdidiyle karşı karşıya”

“Depremzede köylü, icralık olma tehdidiyle karşı karşıya”
30 Ekim 2019 17:41
A+
A-

“Depremzede köylü, icralık olma tehdidiyle karşı karşıya”

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Denizli’nin Bozkurt İlçesi’nde yaşanan deprem sonrası zarar gören Kızılören Köyü’nde hayvancılıkla uğraşan köylülerin icralık olma tehdidiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, köy halkının AKP’li Milletvekilinin kendilerine deprem sonrası “Tarım Kredi Kooperatifi”ne olan borçlarının erteleneceğini söylemesine rağmen sözünü tutmadığını ifade ettiklerini dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, CHP Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, CHP Dazkırı İlçe Başkanı Önder Şenyurt ve CHP önceki dönem Merkez İlçe Başkanı Av. Yusuf Onur Seçme ile birlikte Dazkırı İlçesi’ne bağlı Kızılören Köyü’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

906 KİŞİ İCRA TEHDİDİYLE KARŞI KARŞIYA…

Denizli’nin Bozkurt İlçesi’nde 8 Ağustos 2019 tarihinde meydana gelen depremden zarar gören Kızılören Köyü’nü tekrar ziyaret eden Milletvekili Köksal, vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları birinci ağızdan dinledi. Depremden zarar gören evlerde vatandaşlarla birlikte incelemelerde bulunan Köksal, “Köyde 906 kişi Tarım Kredi Kooperatifine olan borcu yüzünden icralık olma tehdidiyle karşı karşıya. Aylık faiz yüzde 36.5, AKP Milletvekilinin deprem sonrası Tarım Krediye olan borcunuz ertelenecek sözü de tutulmamış. Şimdi buradan soruyorum milletin anasına küfreden müteahhidin vergi borcunu bir gecede silenler depremden dolayı Tarım Kredi borcunu ödeyemeyen Kızılörenlilerin borcunun affına neden sessiz ve kayıtsız kalıyorlar? Size Kızılören Köyü’nü unutturmayacağım.” dedi.

HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ VERİLEN SÖZLER YİNE HAVADA KALMIŞ

Kızılören Köyü’ndeki halkın hayvancılıkla geçimini sağladığının önemle altını çizen Köksal, “Depremin yaşanmasının ardından hem bölgeyi hem de Kızılören köyümüzü hemen ziyaret etmiştim. Tekrar son durumu bizzat görmek için yaptığım ziyarette vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları bizzat gördüm. Kızılören Köyü’nde toplam 300 hane bulunuyor. Deprem sonrası 100 kadar ev hasar gördü. Ahırlarda depremde hasar gördü. Hayvancılıkla uğraşan köylümüz zor durumda. Her zaman olduğu gibi verilen sözler havada kalmış. Ben Afyonkarahisar Milletvekili olarak buradaki mağduriyetin giderilmesi için konunun sonuna kadar takipçisi olacağım.” ifadelerini kullandı.  

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİ UNUTMADI

Öte yandan Milletvekili Köksal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesini ziyaret ederek, şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Köksal, Sultandağı İlçesi’ne bağlı Yeşilçiftlik Kasabası’nda da CHP Yeşilçiftlik Belediye Başkanı, CHP Sultandağı İlçe Başkanı ve vatandaşlarla birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle belde de düzenlenen yürüyüşe katılarak Cumhuriyet sevdalısı vatandaşlarla ile birlikte meşaleler eşliğinde yürüdü. Köksal daha sonra, Yeşilçiftlik Kasabası’nda askere gidecek gençler için düzenlenen asker gecesine katılarak gençlere hayırlı tezkereler temennisinde bulundu.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.