Dolar 32,3679
Euro 34,9483
Altın 2.325,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 20°C

Dernek başkanımızdan 10 Ocak mesajı

Dernek başkanımızdan 10 Ocak mesajı
9 Ocak 2021 20:40
A+
A-

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, gazetecilerin bu özel gününü kutlayan Afyonkarahisar Basın Mensupları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Dağhan, gazeteciliğin veballi bir meslek olduğunu kaydetti.

Mustafa Dağhan, “Biz gazeteciler mazlumun yanında, zalimin karşısında dimdik duran, haklıyı haksızı doğru bir şekilde ayırt ederek yayın yapan, yapılan doğru hizmetleri destekleyip yanlışlıklar hususunda uyarılarda bulunan bir alanın sorumlularıyız” dedi.

BOYNUMUZUN BORCUDUR

Gazeteciliğin ince bir çizgide hassas bir meslek olduğunu dile getiren Mustafa Dağhan, “Gazetecilik belki de dünyanın en veballi mesleğidir. Çünkü biz ‘bilerek’ ya da ‘bilmeyerek’ veya ‘baskıya maruz kalarak’ bir zulme alet olursak, ortak olursak, bir kişinin bile bizim yüzümüzden hakkı yenilirse büyük bir vebaldeyiz demektir. Biz gazeteciler ‘vebal’ düsturuyla hareket etmeliyiz. Öte yandan hizmet makamlarını takip etmek, yapılan olumlu hizmetleri onaylamak, desteklemek, yapılmayan ya da yanlış yapılan hizmetleri ise sorgulamak, bu minvalde haberler yapmak, kurumları çalışmaya sevk etmek bizim en önemli görevlerimiz arasında yer alıyor. Hatta bu durum bizim boynumuzun borcudur” diye konuştu.

BEN DAHA GÜÇLÜYÜM EGOSUNDAN KURTULMALIYIZ

Gazetecilerin en önemli sorununun birlik beraberlik içerisinde hareket edememek olduğunu dile getiren Dağhan, “Biz gazeteciler maalesef sürekli ihtilaf halindeyiz. Sürekli birbirimizin açığını kollayan, hatasını arayan, maalesef düştüğünde ‘bir tekmede ben atmalıyım’ diyen bir zümre haline geldik. Biz sürekli birbirimizle sorunlar yaşadığımızdan ortak bir güç haline dönüşemiyoruz. Ego, hırs ve bencillik nedeniyle sorun dahi edilmeyecek meseleleri büyüterek, çoğu zaman kamuoyu önünde tartışmalar yaşıyoruz. Halbuki ortak payda; herkes için evine bir dilim ekmek götürebilmek. Herkes ben daha güçlüyüm egosundan sıyrılarak, bir diğerini hakir görmediği zaman, meslektaşını dışarıdan birine karşı kötülemediğinde aslında sorunlar çözülecektir. Elbirliğiyle rızkımızı helal yoldan çıkartmanın birçok yöntemi bulunuyor” dedi.

BİRLİKTE RAHMET, AYRILIKTA AZAP VARDIR

Mustafa Dağhan şunları söyledi: “Artık, bu sorunlardan biran önce kurtulup, güç birliğini sağlamamız gerekiyor. Biz içeride birbirimizle tartışsak, kavgalı da olsak dışarıya karşı vermemiz gereken mesaj ‘güçbirliği’ mesajı olmalıdır. Şunu unutmayalım ki; ‘birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır.’ Biz samimi bir şekilde bir araya gelip, birbirimizin kuyusunu kazmaktan vazgeçtiğimiz gün, karşımızda durabilecek bir güç olmadığına inanıyorum. Bu temenniler doğrultusunda tüm gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, hayırlara vesile olmasını temenni ederim.”

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.