Dolar 32,3181
Euro 35,1379
Altın 2.293,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Dinar Belediyesi 1. Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivalinde

Dinar Belediyesi 1. Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivalinde
11 Ekim 2019 12:23
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle düzenlenen Ahmet Şemsettin Karahisari (AŞK) Kültür ve Sanat Günleri 1. Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivali İmaret Camisi’nden Zafer Meydanı’na kadar mehter takımı eşliğinde kortej yürüyüşüyle başladı.

Festivalde Dinar Belediye Bandomuz da sahne aldı.

Vali Mustafa Tutulmaz standımızı ziyarete geldiğinde Belediye Bandomuzla karşılayarak günün anısına Belediye Başkanımız Nihat Sarı Dinarımızın simgesi olan Suçıkanımızın maketini Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş’e hediye olarak takdim etmesinin akabinde belediyemiz bando gösterisi izlendi.

Festival hakkında bir değerlendirme yapan Belediye Başkanımız Nihat Sarı, “Belediyemiz ve İlçe Kaymakamlığımız ile birlikte stantta yerimizi aldık. İlçemizi temsil eden el sanatlarımızı sergiliyoruz. İlçemizde Tarihin çok eski çağlarında ilk defa müzik festivali yapılmış olup Apameia Antik Kenti gibi yolların kesiştiği bir önemli bir antik kente sahiptir. Kültür Sanat bakımından birçok zenginliğe sahip olan ilçemiz aynı zamanda Menderes Nehrinin doğduğu yer olarak da bilinmektedir.

Bizlerde Belediye bandomuzun da sahne aldığı bu güzel festivalde 4 gün boyunca ilçemizi simgeleyen el sanatlarımızı tanıtacağız. Buradaki geleneksel el sanatları hepsi birbirinden değerli.  Farklı farklı şehirlerden gelen vatandaşlarımız el emeği göz nuru el sanatlarını getirerek sergiliyorlar. Festivale herkesin gezip görmesini tavsiye ediyor  böylesi güzel bir festivalin organize edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.