Dolar 32,5641
Euro 34,7152
Altın 2.488,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Cum 12°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 24°C

Dinar Belediyesi II. Uluslararası Âşıklar Bayramı

Dinar Belediyesi II. Uluslararası Âşıklar Bayramı
1 Temmuz 2019 12:01 | Son Güncellenme: 2 Temmuz 2019 19:15
A+
A-

Dinar Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Âşıklar Bayramının ikincisi düzenlendi.

Dinar Belediyesi Hizmet Binası önünde gerçekleştirilen kutluma programına; AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, Başmakçı Belediye Başkanı Ayhan Gönüllü, Evciler Belediye Başkanı Ali Savaş Dede, Emniyet Müdürü Özgür Taşkın, MHP İlçe Başkanı Mustafa Karahan, AK Parti İlçe Başkanı İdris Er, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda Dinarlı vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunması ile başlayan programda II. Uluslararası Âşıklar Bayramının açılış konuşmasını gerçekleştirilen Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, “Âşıklık ve Halk Ozanlığı Anadolu’da toplumun öncüsü olmuş bir gelenek, halka mal olmuş bir kültürdür. Yaşamını halkla birlikte idame ettiren Ozan; sazıyla, sözüyle halkın sesi olmuştur. Bizde bu kültürü yaşatıp devam ettirmeyi üzerimize vazife bilip elimizden gelen her türlü desteği yapmaya hazırız.” dedi.

Açılış konuşması sonrasında sahneye çıkan Ozan Nihat, “Sevgili canlar bugün güzel ve özel Dinarınızda ben bunu yürekten söylüyorum Kültürümüzün başkenti Dinar ilçemizde bizleri yüz yüze, göz göze çok şükür ki bozulmamış öz öze II. Uluslararası Âşıklar Bayramında buluşturan Yüce Allah’ımıza hamdüsenalar ederken, buna vesile olan gönül adamı, tatlı dilli, güler yüzlü, hoş sözlü, sağlam özlü Belediye Başkanımız Nihat Sarı beyefendiye yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Sanatçı çağırmak her kişinin harcı, Ozan çağırmak er kişinin harcı, Ozan dinlemek eroğlu er kişinin harcıdır.” dedi.

Konuşma sonrasında sahneye çıkan Bolvadin Halk Oyunları (HOYEK) ekibinin gösterisi vatandaşlardan büyük beğeni topladı. Halk oyunları gösterisinin ardından yurtiçinden ve yurtdışından gelen Âşıklar sırayla sahneye çıkarak hoşlama, doğaçlama ve atışma yaptılar.

İlk sahneye çıkan Azerbaycanlı Âşık Şergiyye Zengilanlı’nın söylediği “Çırpınırdı Karadeniz” türküsü büyük beğeni topladı. Program Âşık Muhsin Yaralı’nın ve Âşık Yaşar Demiroğlu’nun âşıkların Dinar’a gelişi anısına söylediği “Hoş geldiniz” hoşlaması sonrasında devam etti. Daha sonra sahneye çıkan Kırgızistanlı Âşık Gulira Kasymkulova’nın “Sarı Gelin” adlı türküyü hem Kırgızca hem Türkçe söylemesi vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı. Daha sonra sahne alan Kazakistanlı Âşık Ermamat Ergeshov ve Doğu Türkistanlı Âşık Parkhat Bazakhov’un atışmaları sonrasında söyledikleri Türk dünyası türküleriyle ilgi odağı oldu. Âşıklar Bayramı misafir âşıkların şiirleri, türküleri ve doğaçlamaları ile son buldu. 

Program, günün anısına katılımcı âşıklara Belediye Başkanı Nihat Sarı tarafından çiçek takdiminden sonra toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.