Dolar 32,3319
Euro 35,1199
Altın 2.301,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Dinar Emniyeti Silah Sıkma Konusunda Uyardı

Dinar Emniyeti Silah Sıkma Konusunda Uyardı
8 Temmuz 2019 22:24
A+
A-

Dinar İlçe Emniyet Müdürlüğü her yıl olduğu gibi bu yılda da yazılı ve görsel olarak vatandaşları düğünlerde ya da farklı eğlence türlerinde silah atmamaları için gereken uyarılarda bulundu.

Emniyet müdürlüğüne bağlı birimler ilçenin muhtelif yerlerine “Düğünlerde silah atılmasın HAYAT’lar Solmasın”, “Düğün Evi Yas Evi Olmasın” şeklinde pankartlar asarak vatandaşları uyardı.

Geçtiğimiz günlerde ise Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz silah atılması hususunda gerekli uyarıları muhtarlara yapmıştı.

Vali Tutulmaz’ın konuyla alakalı konuşmasındaki sözleri ve satırbaşları:

Kusura Bakmayın Arkadaşlar Acımayacağım

Konuşmasının devamında düğünlerde ateşlenen silahlara muhtarların göz yummaması gerektiğini ifade eden Vali Tutulmaz: “Köylerimizde jandarma görev yapıyor. Ama her yere aynı anda ulaşılması mümkün değil. Burada muhtarlarımızın uyanık olması gerekiyor. Düğün sahibini uyaracak. Silah sıkan insanlarımızı uyaracak. Uyarmayla çözüm bulamıyorsa fotoğrafını çekecek ve bize o fotoğrafı verecek. Bu kadar basit.  Siz uğraşmayın, fotoğrafını çekin verin bize. Veya videosunu çekin verin. Bu hafta sonu jandarma bölgesinde 50’nin üzerinde düğün vardı. Tamamını denetlediler. 13 tanesinde silah sıkıldığını tespit ettiler. Düğün sahiplerine gerekli cezalar verilecek. O muhtarlara da yazı yazıyorum. Bugün imzalayacağım. Son defa uyarıyorum. Bundan sonra haklarında soruşturmalar başlatacağız. Bu konuda muhtarımızın görevi var. Mahallesinde, köyünde asayiş olayı olduğunda bunu bildirme yükümlülüğü var. Yani orada bir adam vuruldu. Bunu muhtar bildirecek. Orada bir silah sıkılırsa onu da muhtar bildirecek. Oda asayiş olayıdır. Oda kanuna göre suçtur. Kusura bakmayın arkadaşlar acımayacağım. Zaten kararlıydım. Afyonkarahisar’ın isminin 3-4 gün boyunca bu olaylarla anılmasından dolayı ben rahatsız oldum. Ben rahatsız oluyorsam sizde rahatsız olacaksınız.  Rahatsız olmayacaksanız o görevleri yapmayacaksınız. Ben köylü çocuğuyum. Köyde muhtar isterse köylüye adım attırmaz. Ne olduğunu biliriz. Muhtarın köydeki gücünü biliriz. Ama bu işin içinde muhtarda var ise o muhtarın muhtarlığı gitti. Açık söyleyeyim.  İçişleri Bakanlığı dün bir genelge yayınladı. Söz konusu genelgeyle Muhtarlara yükümlülük getiriliyor. Ben kesinlikle toleranslı davranmayacağım. Diyelim ki bir köyde silah sıkıldı ve muhtar bize bilgi vermedi. O muhtar hakkında soruşturma açacağım. Sonrada açığa alınması için İçişleri Bakanlığı’na yazacağım. Bunu açıklıkla söylüyorum.” dedi.

Whatsapp Hattı Oluşturulacak

Vatandaşlarımızın düğün magandalarını ihbar edebilecekleri whatsapp hesabı oluşturacaklarını ifade eden Vali Tutulmaz, “Gidin köylünüzle konuşun. Düğün yapanlarla konuşun. Köyünüzden olup dışarıdan düğün için gelen polis, asker gibi kamu görevlilerini de uyarın. Maalesef düğünlerde atışları bunlar başlatıyor. Arkadaşlar artık bu ilkel davranışı ya öyle bitireceğiz, ya böyle bitireceğiz. Ama bir şekilde bitireceğiz. Ben kararlıyım. Gerekirse düğünleri kontrole bende geleceğim.  Bu konuda whatsapp grubu oluşturmayı düşünüyorum. Oraya ihbarda bulunanlara ödül vereceğim. Kim ihbar ediyorsa çeksin göndersin o gruba. Bunu yakında duyuracağız. Diyelim ki bize buradan ihbar geldi, muhtardan gelmedi. İşte o zaman muhtar görevini yapmamış oluyor. Sizi de öyle denetlemiş olacağız. Açıkça ifade ediyorum. Türkiye’nin gündeminde geçen hafta Afyon’un magandalığı, barbarlığı konuşuldu. Yakışıyor mu bu bize? Uymuyor. O halde bunun gereğini hep birlikte yapacağız.” dedi.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.