Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 26°C

DİNAR GEVHER NESİBE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNİN “YAŞLI VE HASTA BAKIM AVRUPA UYGULAMALARI BİZLERE İŞ KAPISINI AÇTI” PROJESİNDE  AVRUPADA 4 KURUMDA 24 ÖĞRENCİMİZ VE 4 ÖĞRETMENİMİZLE SAĞLIK HİZMETLERİ ALANI UYGULAMALI EĞİTİMİ HAKKI KAZANDILAR  

DİNAR GEVHER NESİBE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNİN “YAŞLI VE HASTA BAKIM AVRUPA UYGULAMALARI BİZLERE İŞ KAPISINI AÇTI” PROJESİNDE  AVRUPADA 4 KURUMDA 24 ÖĞRENCİMİZ VE 4 ÖĞRETMENİMİZLE SAĞLIK HİZMETLERİ ALANI UYGULAMALI EĞİTİMİ HAKKI KAZANDILAR  
9 Aralık 2021 10:41
A+
A-

DİNAR GEVHER NESİBE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNİN “YAŞLI VE HASTA BAKIM AVRUPA UYGULAMALARI BİZLERE İŞ KAPISINI AÇTI” PROJESİNDE  AVRUPADA 4 KURUMDA 24 ÖĞRENCİMİZ VE 4 ÖĞRETMENİMİZLE SAĞLIK HİZMETLERİ ALANI UYGULAMALI EĞİTİMİ HAKKI KAZANDILAR  

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen Erasmus + Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında 2020 Erasmus +  Teklif Çağrısı döneminde Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2020-1-TR01-KA102-084459 numaralı “Yaşlı ve Hasta Bakım Avrupa Uygulamaları Bizlere İş Kapısını Açtı” adlı projesi kabul edilerek; 62.650 Avro hibe kazanmıştır. Yapılan kurslar ve eğitim programlarıyla katılımcıları yurtdışı hareketlilik öncesinde hazırlıklarına başlamışlardır.

Proje kapsamında 4 refakatçi öğretmen 24 Sağlık Hizmetleri Alanı öğrencisi; Letonya’da (Daugavpils Bölge Hastanesi, Daugavpils Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi), Çekya’da (Prag Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi), Almanya’da ( Dorsten Seniorzentrun Saint Marien ) 28 günlük Sağlık Hizmetleri Alanı Uygulamalı Eğitimleri konusunda beceri eğitimi alacaklardır. Öğrenciler proje yurt dışı ortaklarının bağlı kurumları olan hastane, rehabilitasyon merkezi, hasta bakım merkezlerinde Sağlık Hizmetleri alanında uygulamalı beceri eğitimi, mesleki staj, gözlem, tetkik faaliyetlerini gerçekleştireceklerdir.

Proje kapsamında öğrenciler yapılacak kültürel faaliyetlerle bu ülkeleri tanıma imkânı sağlanmış olacaklar ve Avrupa Birliğine üye olan bu ülkelerde yapılan faaliyetlerde öğrencilerimiz mesleki bilgilerini ve becerilerini artırma fırsatı elde edeceklerdir.

Yurtdışında kaldıkları süre içerisinde öğrencilerimiz İngilizce dil gelişimlerine katkı sağlamanın yanında Almanca, İngilizce Çekçe ve Letonca dillerinde eğitimler alarak 2020 Avrupa Eğitim Stratejisi hükümlerine göre 2. yabancı dil öğrenmelerine ve sosyal ortamda anlaşabilecek seviyeyi yakalayabilecek fırsatları olabilecektir.  

Proje, yararlanıcıların Almanya’daki, Çekya’daki ve Letonya’daki aldıkları eğitimler ve belgelerle mezuniyetleri sonrasında iş piyasasında istihdam edilmelerinde olumlu katkı sağlayacaktır.

Kültürlerarası ortak paylaşımların neticesinde Avrupa’daki ülke kültürlerinin, iş hayatının, farklı dillerin, eğitim ve sağlık hizmetlerinin öğrenilmesi ile yararlanıcıların farkındalık düzeylerinin artmasına, bakış açılarının gelişmesine katkıda bulunarak özgüvenlerini artmasına katkı sağlayacaktır.

Yurtdışı hareketlilik sürecine yönelik tüm katılımcıların hazırlıkları heyecanla devam etmektedir. Projenin yurtdışı hareketliliği öncesinde yapılan tanıtım ve yaygınlaştırma toplantılarına sektör temsilcilerine,  öğretmenlere, velilere, okulumuz ve yerel ortak okullarımız öğrencilerine, bölgemizde yükseköğretim düzeyinde faaliyet gösteren kurumlara bilgilendirmeler, sunumlar ve bilgi paylaşımlarında bulunulmuştur. İlimizdeki ortaöğretim düzeyinde mesleki sağlık eğitimi alan öğrencilerimizin Avrupa ülkelerinde yaşayacakları oldukları bu deneyim ile; hem hayata bakış açılarında hem de özgüven edinmeleri hususunda olumlu yol kat etmeleri beklenmektedir.

              Projemiz Erasmus + Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında 2020 Erasmus + Teklif Çağrısı döneminde Afyonkarahisar İlinde kabul gören projeler arasında olması bizleri gururlandırmakta olup; proje kurullarımız ve tüm katılımcılarımız tüm aktivitelerde örnek olma, disiplinle çalışmaları sürdürme yönünde, süreci titizlikle takip etmektedirler. Önceki yıllarda proje sahibi ve ortağı okullarımızın tecrübeleri, projemizin ürünlerini amaçlarına uygun biçimde neticelendirecektir.

              Öğrencilerimiz Avrupa’daki tüm ülkelerde geçerliliği olan mesleki alanlarına yönelik çalışabilme yetkinliği veren Europass belgesi alamaya hak kazanıp kazanımlar elde edecekler.   

Bu tür proje ile öğrencilerimizin okula aidiyatlık duygusu artmakta okullarda disiplin olayları azalmakta öğrencilerin arasındaki ders çalışma ve yüksek not alma tatlı rekabeti oluşmakta devamsızlık sorunu ortadan kalkmakta okul kurum ve kültürü oluşmasına katkı sunmaktadır. Çünkü Öğrenciler bu kriterlere göre seçilmektedir.

 Projede emeği geçen tüm paydaşlara, personele, katılımcı öğrencilerimize, yurtdışı alıcı ortaklarımız yöneticilerine ve çalışanlarına, katkılarını ve emeğini esirgemeyen tüm paydaşlara teşekkürü borç biliriz…

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.