Dolar 32,5125
Euro 34,5573
Altın 2.493,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Az Bulutlu
Afyon
23°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 13°C
Cts 17°C

Dinar Mezbahanesi Açılışı Yapıldı

Dinar Mezbahanesi Açılışı Yapıldı
14 Ekim 2019 13:51
A+
A-

Uzun bir süredir kapalı bir vaziyette duran, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı’nın da seçim beyannamesinde yer alan Dinar Mezbahanesinin resmi açılış merasimi yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya’nın katıldığı programda konuşan Belediye Başkanı Nihat Sarı, belediye bünyesinde bulunan mezbahanenin 3 yıldır kapalı ve kullanılamaz bir halde olduğunu, 100 günlük projelerinden olan ve seçim beyannamesinde de yer alan mezbahanenin bazı prosedürlerden dolayı gecikme yaşanmış olsa bile hizmete sunulduğunu söyledi. Dinar’ı sağlıklı ve steril ete kavuşturduklarını da kaydeden Başkan Sarı şöyle konuştu, “Bu proje yaklaşık 1 Milyon Türk Lirası. Bu süreçte maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen, Milletvekilimiz Ali Özkaya’ya, İl Tarım Müdürlüğüne, Afyon Ticaret Borsasına ve meyve suyu fabrikasına da ayrıca teşekkürlerimi bir borç bilirim” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapak için kürsüye gelen Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ise, mezbahanenin Dinar’a, vatana ve millete hayırlı uğurlu olmasını dilediğini ifade ederek şunları söyledi, “Verilen sözlerin tutulması, onun halkla buluşturulması, siyaset için en önemli hususiyetlerden birisidir. Siyasette ve yönetimde en büyük sermaye güvendir. Eğer siz insanlara bir söz veriyor ve o sözünüzün arkasında duruyorsanız bu insan için önemli bir hususiyettir. Biz de belediye başkanımızla beraber 100 gün içinde açacağımızı söylemiştik. Ancak ciddi bir maliyet artışı oldu ve ihale süreçleri sebebiyle tehir etti. Bu güzel tesisi bu gün yeniden açıyoruz. Dinar tarih boyunca tarım ve hayvancılığın yapıldığı bir ilçe. Kasaplık olarak ise yine bütün diğer yerlere göre önemli bir konumdayız. Bundan sonra kasap arkadaşlarımızda hayvanlarını burada kessinler. Keçiborlu’ya ya da başka yerlere gitmesinler. Burada en ucuz kesim olacak. Hayvan ticaretimiz daha da canlanacak” dedi.

Yapılan konuşmaların akabinde ise ilçe protokolü eşliğinde mezbahanenin kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. İlk küçükbaş hayvanın da adak edildiği programda davetliler mezbahanenin içerisini gezdiler. Dinar Belediye veterineri Oğuz Başkaya ise misafirlere içeride bulunan teçhizat ve diğer malzemelerin nasıl kullanıldığını ve hayvanların nasıl kesildiğini anlattı.

Son olarak ise davetlilere etli pilav ce ayran ikramları gerçekleştirildi.  İsmail Yılmaz-Dinar

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.