Dolar 32,3341
Euro 35,0774
Altın 2.308,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

DİNAR ŞEHİT İZZET TAŞBAŞ İMAM HATİP ORTAOKULU KİTAP OKUYOR

DİNAR  ŞEHİT İZZET TAŞBAŞ İMAM HATİP ORTAOKULU KİTAP OKUYOR
8 Kasım 2019 17:54
A+
A-

DİNAR  ŞEHİT İZZET TAŞBAŞ İMAM HATİP ORTAOKULU KİTAP OKUYOR

Dinar Kaymakamlığının koordinesinde Dinar Belediyesi,  İlçe  Milli Eğitim Müdürlüğü ve Dinar Halk Kütüphanesinin ortaklığında ilçemizde hayata geçen “Kültür Şehri Dinar Okuyor “ projesi kapsamında Dinar Şehit İzzet Taşbaş İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü tarafından bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte İlçe Halk Kütüphanesinden Türkçe Öğretmenlerince seçilen kitaplardan okulda bir kitap standı kurularak öğrencilerin bu kitapları seçip okumaları ve kütüphane üyesi olmaları sağlandı. Bu etkinlik neticesinde Şehit İzzet Taşbaş İHO’nun tüm öğrencileri (260 öğrenci) Dinar Halk Kütüphanesine üye oldu. Projeye göre her gün okulda en az  yirmi dakika, evde en az yarım saat  kitap okuma yapılıyor.

İlçe Milli Eğitim  Müdürü Ufuk TAŞBAŞ yaptığı konuşmada: Türkiye İstatistik Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığının yayınlanan raporlarına göre ülkemizin kitap okumada dünyada 86. sırada olduğu görülmektedir. Günümüzde teknolojiye ve sosyal medyaya olan bağımlılık, kitap okuma alışkanlığını olumsuz etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Ülke olarak günde 6 saat televizyon izleyip, 4 saat internete girerken kitap okumaya sadece 1 dakika ayırmakta ve genel ihtiyaç listemizde “kitap” 235. sırada yer almaktadır.

Millet olarak dünyada iyi, güzel bir yer edinmek için okumak, düşünmek ve buna bağlı olarak tartışmak, sorgulamak, eleştirmek ve bilim üretmek zorundayız. İnsanların iletişim sağlayabilmeleri ve kendilerini ifade edebilmeleri kelimelerle mümkün olmaktadır. Etkili bir iletişim için tarafların sahip olduğu kişisel kelime servetinin de yeterli seviyede olması gerekir.

Kelime servetini artırmada en etkili yollardan biri okumaktır. Okuma, öğrencilerin okuldaki derslerde okuduklarını daha iyi anlamalarına, daha iyi öğrenmelerine, birbirleriyle iyi seviyede iletişim kurabilmelerine ve öğretmenin anlatmak istediğini daha iyi anlamalarına katkıda bulunmaktadır. Okuma alışkanlığı, öğrencinin okul başarısını etkilemektedir. Etkin okuyan ve okuduğunu anlayan bir öğrencinin başarı seviyesi yüksek olmaktadır. Okuma alışkanlığının matematik, fizik gibi sayısal derslere yararı, sosyal derslere yararı kadar fazla olmaktadır. Araştırmalar okuma alışkanlığına sahip bir öğrencinin, okuma alışkanlığı olmayan aynı zekâ düzeyinde bir öğrenciye göre matematik problemini %35 daha hızlı çözdüğünü ortaya koymaktadır. Bu, bir saatlik bir sınavda öğrencinin 20-25 dakika gibi çok önemli bir zaman kazanması anlamına gelmektedir. Gerek Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu sınavlarda gerekse yüksek öğretime geçiş sınavlarında; okuduğunu anlama ve yorumlamaya dönük soruların sorulması da öğrencilerimiz için kitap okumanın önemini arttırmaktadır.

İlçemizdeki okullarımızda öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu farkındalık çalışmasını yapan öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim. Dedi

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce okul kütüphanesine kitap hediye edildi.

??
Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.