Dolar 32,5561
Euro 34,8449
Altın 2.431,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C

DİNAR TENİSLE TANIŞIYOR.

DİNAR TENİSLE TANIŞIYOR.
5 Aralık 2019 16:46
A+
A-

                  DİNAR TENİSLE TANIŞIYOR.

        Dinar’da vatandaşlarımızın boş vakitlerini değerlendirmesi ve spor yapmaları için yeterince sosyal-kültürel ve sportif imkânlar olmadığı görülerek Kaymakamlığımızca ve ilgili kurumlarla bu konuda çalışmalara araştırmalara başlanmıştır.

Bu konuda öncelikle alışılagelmiş sporlardan biraz daha farklı,ve güncel ve beğenisi yüksek bir sporda da etkinliğimiz/çalışmalarımız olsun istedik.

Bunun için önce ilçemizde teniz antrenörü/öğretmeni olup olmadığını araştırdığımızda faal tenis bilen öğretebilecek personel olmadığını gördük.

 Öncelikle yakın çevreden Tenis antrenörünü çevreden araştırdığımızda ilimiz Afyon-Tınaztepeden henüz atanamamış bir Beden Eğitimi Öğretmeni hocamız Fadime Çimen’in(3. Kademe Üst Düzey Antrenör) olduğunu öğrendik.

 Kendisini ilçemizde davet ettik ve ihtiyaç olan okullarımızda branşında derslere girmesi için ücretli öğretmen olarak görevlendirme yaptık. Antrenörü bulmuştuk ama ilçemizde henüz bir tenis kortu yoktu. Bunun için Stadyumda Kapalı Spor Salonu yanındaki atıl durumda olan sahalara Dinar Belediyesinin de desteği ile 2 adet tenis kortu yapıldı.

Ancak bu işleri yaparken kış mevsimi de geldiğinden ve ilçemizde kapalı kortumuz olmadığından, açacak olduğumuz kursları METEM Spor Salonu veya Kapalı Spor Salonunda devam ettireceğiz.

 Bu esnada hem stadyum-Kapalı Spor Salonundaki kortların eksikliklerini Belediyemizle beraber tamamlayacağız hem de okul bahçelerimizde ve KYK Yurdu bahçesinde çok amaçlı (Basketbol-Voleybol-Tenis) oyun sahalarımızı çoğaltıp bu sporu ve diğer sportif aktiviteleri yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.

İlk etapta 7-11 yaş arası 42 çocuğumuz  Halk Eğitim Müdürlüğünce açılan kurslar için müracaat etmiştir ve kursumuz bugün başlamıştır. Ancak daha az sayıda gruplarla üniversite öğrencisi ve büyüklere de kurs açmayı planlıyoruz.

Bu arada eski çalıştığım yerlerden tanımış olduğum Tenis Federasyonu Başkanı Sayın Cengiz DURMUŞ’ta talebimiz ve ricamız üzerine bizi geri çevirmeyerek kurslarda kullanılmak ve imkânı olmayan kursiyerlerimizin kullanmaları için 14 Adet raket ve 150 civarında tenis topu göndermiştir. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.

Hedefimiz Dinarda sosyal hayatı canlandırmak, spora destek olmaktır. Sportif faaliyetleri çeşitlendirmek ve böylece çocuklarımızı, gençlerimizi, insanımızı kötü alışkanlıklardan,bağımlılıklardan korumaktır.

Her sporda yetenekli olan Dinarlı gençlerimizin ve çocuklarımızın kısa sürede tenis sporunu seveceğini ve kavrayacağını, bölgesel turnuvalarda ilçemizi temsil edeceğini, bizimde bazı turnuvalara ev sahipliği yapabileceğimizi düşünüyoruz.

Gerek tenis altyapısı gerekse kurs ve turnuvalarla Stadyum-Kapalı Spor Salonunda DİTES (Dinar Tenis Kulübü) kurarak orada sportif ve sosyal amaçlı bir Tenis Parkı oluşturmakta hedeflerimiz arasındadır.

Bu arada sadece tenis değil tüm spor alanlarında Dinar Kaymakamlığ, Dinar Belediyesi, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü, Milli Eğitim-Halk Eğitim, KYK ve THK temsilcisi Fatih KARATAŞ’ın da katkılarıyla halkımıza sosyal-sportif olanaklar ve fırsatlar sunmaya devam etmeyi düşünüyor ve planlıyoruz. 

                                                         

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.