Dolar 32,5041
Euro 34,7540
Altın 2.491,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
20°C
Parçalı Bulutlu
Cum 13°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 23°C

DİNARDA FUTBOLDA ALTIN YILLAR

DİNARDA FUTBOLDA ALTIN YILLAR
18 Ağustos 2020 21:59
A+
A-

DİNARDA FUTBOLDA ALTIN YILLAR     

                Dinar gençler birliği futbol takımı çok eski yıllarda kurulmuş fakat en kuvvetli altın yıllarını 956-970 li yılları arasında yaşamıştır. Rahmetli İstanbul vefa spor kalecisi Rüstem etyemez tarafından çalıştırılan takım 18 kişilik kadrosuyla yaklaşık on beş sene hiç değişmeden Aydın, Denizli, Nazilli,Uşak,   Burdur,Isparta ve Afyon takımlarıyla özel maçlar yapmış ve  başarılı galibiyetler almıştı. Ne zamanki Dinar spor kurulduktan sonra beleşten bir üçüncü liğlerine girdi ve dışarıdan alınan paralı futbolcuların şımarık hal ve hareketleriyle Dinarda futbol bittiği gibi, Futbolcu da yetişmez oldu.

               Dinarda Belediye bando takımı Belediye başkanı Ai veziroğlu tarafından yeniden kurulmuş ve 1950 yıllarının başında Isparta gençler birliği ile bir maç alınır, Dinar bando ile şehre girdiğinde Isparta halkı bandodan etkilendiği için maçtan çekinirler. Bizim takım maça başlar başlamaz gol üstüne gol yiyerek maçı  11 – 0 kaybederler. Dinarda futbol 1955 yılında oksijen fabrikasına usta olarak gelen İstanbul Vefa spor kalecisi Rüstem tarafından yetiştirilen futbolcularla ALTIN YILLARINI YAŞAMIŞTIR. Afyon, Uşak,Isparta,Burdur,Denizli,Aydın ,Nazilli  başta olmak üzere kendi saha ve seyircisi önünde Dinar gençler birliğine boyun eğmişlerdir.  Yıllar sonra Bütün ısrarlara rağmen Isparta gençler birliği takımından bir maç için yüklü para teklif eden rahmetli Kökü Ispartalı fakat Dinar futbol kulübünün başkanı Süreyya uysal 962 yılında Dinarda bir maç yapmayı kabul ettirmişti. Sahada o gün adım atacak yer yok gibiydi. Sahanın dört tarafı duvar olmadığı için seyirciler tarafından kapatılmıştı. Maç bir nevi yıllar evvel Dinarın hezimete uğradığının rövanşıydı ve çok çekişmeli geçen maçı Dinar 4-2 kazanarak futbolcular maç sonrası şehre omuzlarda getirilmişlerdi. Bu maçtan sonra iki caddeye bez afiş asılarak “DİNAR; DİNAR SAHASINDA ASLA MAĞLUP OLMAYACAKTIR. “  Yazılarak asılmıştı. Bu başarı dolu futbol Dinarda yaklaşık 12 sene falan devam etti ve on bir kişilik kadro hemen hemen iki, üç kişi haricinde hiç değişmeden FUTBOLDA ALTIN YILLARINI YAŞADI.

                Ne zaman ki Dinar futbolu beleşten üçüncü liğ’e girmesi ve tecrübesiz idarecilerin paralı futbolcu tercihleriyle Dinar futbolu katledilmiş oldu. Bazı kişilerin takip ettiği gibi Belediye başta olmak üzere Dinarlı esnafında para ödemekten bıkkınlık getirdiği dışarıdan alınan şımarık paralı futbolcuların futbol dışında yiyip içip yan gelip yatmaları sonucunda liğ’den düşmesi Dinar esnafını da Belediyeye de bir Oh çektirip nefes aldırmış oldu. Fakat çekirdekten yetişen yıldız genç yeteneklere önem verilmediği için Dinar futbolu hala 960 lı yıllardaki DİNARDA FUTBOLDA ALTIN YILLARI yakalayamamıştır. Şu anda malzeme forma, ayakkabı, tesis, kapalı tribün, cim saha  ve her şey var ama maalesef futbolcu pek yetişmiyor. Ben Ankara antrenör kursundan geldikten sonra yaklaşık 20 kişilik bir kadro ile hem genç yetenekler hem de halen takımda oynayan ustalarla birlikte futbolu sıfırdan başlayarak topa vuruşları, adam markajını, çalımları, mevkisinde yer tutmayı ve buna benzer konuları  gösterirken rahmetli kara Yusuf, yaşar, Ali er, Feyzi gönüllü, yılmaz karakaya gibi eski futbolcular bile gösterdiğimiz hareketleri yaparak   yanlışlarını düzelttiler. O yıllarda futbolcu antrenmanlara başlamadan evvel sahada 3 tur atmadan yani terlemeden ayağına top verilmezdi. Bu gün hala hayatta olan bunların canlı şahitleri oyunlarını beğendiğim üç kardeş Hakkı, Ramazan ve Nail yeşiller ve Ali er bunlardan bazılarıdır. Yani futbolcunun yetişmesi için mutlaka bu işin kursunu görmüş kişiler tarafında sıfırdan oyuncunun yetiştirilmesi takıma randıman veriyor yoksa kendi bildiği gibi topu tepen,  gelişi güzel topa vuran, çalım hareketlerini, sahada yer tutmasını bilmeyenler takıma faydalı olamazlar. Dinarda tekrar 960 yıllarındaki FUTBOLDA ALTIN YILLARI YAŞATMAK DİLEĞİYLE.

SAYGILARIMLA. 05326675701

. Sol baştan itibaren, VASIF ŞENER,RÜSTEM ETYEMEZ,LOZAN SARIOĞLU,CENGİZ ŞENER,TURGAY ,TARIK ŞENER,AHMET ÇETİN,KEMAL ATAKAN,ORBAY TOKYÜREK,YAŞARA VE HÜSEYİN

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.