Dolar 32,5067
Euro 34,8128
Altın 2.490,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
20°C
Parçalı Bulutlu
Cum 12°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 21°C

Dinar’da Koca Bir Köy Yok Olacak

Dinar’da Koca Bir Köy Yok Olacak
23 Temmuz 2019 18:23
A+
A-

Dinar ilçemize bağlı Bülüçalanı köyüne kurulması planlanan taş kırma ve kum eleme ocağına karşı çıkan köylüler göcekderesi mevkiinde basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Taş ve kum ocağının kurulması halinde köyde tarım alanlarının çok büyük zarar göreceğini, hayvancılığın ve meyveciliğin tamamen öleceğini belirten köy halkı kurulacak olan tesise karşı çıktı.

Olayı önceden öğrenip Afyonkarahisar İdare Mahkemesine koşan Bülüçalanı köylüleri mahkemeden çıkacak kararı dört gözle bekliyor.

Köy halkı adına bir yazılı basın açıklaması yapan emekli ofis müdürü Halil Özkan, Köy nüfusunun yaz aylarında 700’lre kadar çıktığını, bir milyon 500 bin adet ise köyde meyve ağaçlarının olduğunu söyledi. Beşbin küçükbaş, 500 adet ise de büyükbaş hayvanın olduğunu da kaydeden Özkan şunları söyledi, Köyümüze yapılması planlanan taş kırma tesislerinin buraya yapılması durumunda bunun yaratacağı olumsuz kirlilik dolayısıyla meyve ve sebzelerin yetişmeyeceği, ağaçların kuruyacağı otlakıye alanlarının toz içinde kalacağı ve insan sağlığını da olumsuz etkileyeceği, bu durum telafisi mümkün olmayan olumsuz sonuçlar doğuracaktır. Bunun neticesinde insan sağlığının olumsuz etkilenmesi, köyümüzde hayvancılığın ve meyveciliğin son bulması durumunda insanlar işsiz kalacaktır. Bu sebeplerden dolayı köyümüzde taş kırma ve kum eleme tesislerinin yapılmasını istemiyoruz” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından köylü vatandaşlar ve çocuklar ellerinde “Çocuklarımızın geleceğinin yok olmasını istemiyoruz ve Ağaçlarımız, hayvanlarımız ölmesin yazılı pankartları taşıdılar.

Halk haber gazetesinin edindiği bilgilere göre, bölgeye kurulacak olan taş ve kum kırma ocağının aşırı derece toz çıkartacağı, meyve bahçelerine giderek ağaçların çiçek dönemindeki fotosentezini durduracağı, böylelikle ağaçların öleceği belirtiliyor. Ayrıca tarım alanlarına da bu tozun büyük zararlar vereceği konuşulurken, insan sağlığının da tehlikeye gireceği ifade ediliyor. Haber Foto: Dinar Halk haber

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.