Dolar 32,5655
Euro 34,7624
Altın 2.488,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
21°C
Parçalı Bulutlu
Cum 12°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 24°C

Dinar’da lavanta bitkisi incelendi

Dinar’da lavanta bitkisi incelendi
7 Eylül 2021 22:37
A+
A-

Rektör Prof. Dr. Okumuş, Dinar’ın lavanta üretimi konusundaki gelişiminin tarımsal ilerlemenin yanı sıra lavanta tarlalarının görsel açıdan il turizmine katkısı bakımından da değerli olduğuna dikkat çekti.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyonkarahisar Valiliği tarafından kurulan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Değerlendirme, Geliştirme ve Organizasyon Komisyonu çalışmaları doğrultusunda ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Komisyon başkanı olan Rektör Okumuş, Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya ve İlçe Tarım Müdürü Yavuz Karakuyu ile ilçenin tıbbi ve aromatik bitki üretim ve ticari potansiyeline yönelik Dinarelli Lavanta Bahçesi’nde bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda komisyon üyesi Dr. Öğr. Üyesi Amir Soltanbeigi, AFSÜ Teknoloji Transfer Ofisi adına Öğr. Gör. Emre Semiz, Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı öğretim elemanları Öğr. Gör. Sedef Özliman ve Öğr. Gör. Emine Kırbay da hazır bulundu.

Prof. Dr. Okumuş, Dinar’daki tıbbi ve aromatik bitki yetiştirme ve işleme potansiyelini incelemek üzere Kaymakamı Kapankaya ve Tarım Müdürü Karakuyu ile Dinar’da bilgi alışverişinde bulundu.

Kamu, üniversite ve sanayi işbirliği çerçevesinde tıbbi ve aromatik bitkilerin üretiminin çevreye, ekonomiye ve çiftçiye azami fayda sağlayabilmesi için katma değerli tıbbi ve aromatik bitkilerin üretilmesi ve nihai ürüne dönüştürülmesi amacıyla yapılabileceklerin ele alındığı görüşmeler kapsamında, lavanta türlerinin üretildiği ve işlendiği Dinarelli işletmesini de ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Okumuş, Dinar’ın lavanta üretimi konusundaki gelişiminin tarımsal ilerlemenin yanı sıra lavanta tarlalarının görsel açıdan il turizmine katkısı bakımından da değerli olduğuna dikkat çekti.

Toplantıda üreticilerin, bölge ekolojisine ve toprak şartlarına uygun, katma değeri yüksek bitkilere odaklanıp akılcı üretime yönlendirilmesi gerektiği ifade edilirken; Dinar’ın topoğrafyasına uygun ve yer altı sularını da koruyucu sürdürülebilir bir üretim modelinin geliştirilmesi konusunda planlamaya gidilmesi gerektiği de vurgulandı. Haber Merkezi

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.