Dolar 32,5941
Euro 34,7657
Altın 2.419,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 28°C
Az Bulutlu
Afyon
28°C
Az Bulutlu
Çar 25°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 26°C

DİNARELLİ TAM KAPASİTE AÇILDI

DİNARELLİ TAM KAPASİTE AÇILDI
13 Haziran 2021 17:06
A+
A-

DİNARELLİ TAM KAPASİTE AÇILDI
Özellikle Dinarlı kadınlarımızın emeklerini değerlendirmek ve ilçemize ait bir marka oluşturmak amacıyla çıkılan yolda lavanta fide satışından 20 nin üzerinde yüksek kaliteli Dinarda yetişen organik lavanta yağı içeren ürünleri içeren geniş bir yelpazede ürünleri içeren Dinarelli açıldı. Dinarelli mağazasında sadece Dinarelli ürünleri değil ilçemizde Dinarlı kadınların Dinar Kadın Kültür Evinde ürettiği lavanta kesesi, mumluk, buhurdanlık, geleneksel halı, kilim, el sanatları ürünleri de satışa sunuluyor. Kafe&Bistro bölümünde ise hızlı yemek(fast-food) pizza,hamburger,köfte, tüm kahve çeşitleri, soğuk sıcak içecekler, sürekli taze demleme çay vb. yanısıra ihtiyaç sahibi Dinarlı kadınların evlerinde ürettikleri dayanıklı yiyecekler (mantı,içli köfte,börek,haşhaşlı çörekler vb) de satışa sunulacak.İlçemizin kuruyemiş,hazır gıda markaları da Dinarellide hem satış hem servis için olacaktır.Ayrıca zaman içinde özellikle gözleme vs.de yapılıp ayrıca kahvaltı verilerek yoldan geçenler ve müşteriler faydalanabilecektir.
Tesiste ayrıca Sn.Valimiz Gökmen Çiçek in öncülüğünde tüm Afyon’da kurulan Kadın Kültür kooperatiflerinde üretilen ürünlerde yer alıyor. Bunlar arasında Bayat’tan tesbih ve değerli taş takılar, Sandıklı’dan keçe sabunlar, Sinanpaşa’dan elyapımı deri çantalar, İhsaniyeden Ayazini temalı porselen bardak ve tişortler, Çobanlar’dan skulent saksı çiçekleri vb. diğer ilçelerden kurutulmuş ve organik paketli gıdalar gibi birçok ürün yer alıyor. İlçemiz Dinar’lı üreticilerimizin balı da reyonlarda yer alıyor. Yakında diğer ürünlerde satış için kabul edilecek.
Dinarelli Lavanta Tesisi ve Bahçesi sadece alışveriş için değil aynı zamanda yürüyüş, fotoğraf, dinlenme içinde ziyaret edilebilir.
Dinar Kaymakamımız Selami Kapankaya’nın başından beri takip edip yönettiği Dinarelli çalışmaları Dinar Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Sürdürülebilir Gelişim Derneği(SÜRGEL) ve Dinar Kadın Kültür Evi üzerinden yürütülüyor. İlçemiz kurumlarından Tarım, Orman, İlçe Özel İdaresi ve bağlı oldukları İl Müdürlükleri her zaman işin içinde olmuşlardır.
Ayrıca desteklerini esirgemeyen Sn.Valimiz Gökmen Çiçek’e, başta Sn.Ali Özkaya olmak üzere Afyon milletvekillerimize, Dinar İl Genel Meclis üyelerimize, Ahmet Çetin ve Bilal Demiröz’e, muhtarlarımıza, özveriyle tesis ve sahada çalışan personellerimize ve başından beri ilgi gösterip yapılan çalışmalara sahip çıkan Dinarlılara ve yerel basınımıza teşekkür ediyoruz.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.