Dolar 32,3371
Euro 35,1349
Altın 2.310,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Dinar’ın Ekonomisi Daralıyor Mu?

Dinar’ın Ekonomisi Daralıyor Mu?
27 Ekim 2020 18:46 | Son Güncellenme: 27 Ekim 2020 18:47
A+
A-

Dinar’ın Ekonomisi Daralıyor Mu?

Son zamanlarda Dinar’da çeşitli işletmelerin kapanması, esnafların iş yapamamaktan dolayı ver yansın etmeleri ve son olarak ise Garanti Bankası Dinar Şubesinin kapanması Dinar’ın Ekonomisi Daralıyor Mu? Sorusunu gündeme getirdi.

Dinarlı vatandaşlarımız ilçe basınına ihbar hatları aracılığıyla ulaştırdıkları mesajlarında, Dinar’ın ekonomisinde büyük bir daralma olduğunu, özel bir banka şubesinin kapanmasının ise, iş yoğunluğunun azaldığını belirten bir gösterge olduğunu belirttiler.

İlerleyen günlerde ise bir banka şubesinin daha kapanacağını iddia eden vatandaşlarımız kamuoyuna duyurulmasını istedikleri konuları şu şekilde aktardılar, “Sevgili basın mensuplarımız, güzel Dinar’ımızın ekonomisi kötüye gidiyor. Bir de buna pandemi eklenince işler çığırından çıktı gibi. Baksanıza bir banka kepenk indirdi. İkincisinin yolda olduğu söyleniyor. Bir şehirde bankaların kapanması ne anlama geliyor? Dinar’ımızın çok güzel ana yol üstünde güzel bir OSB’si var. Ancak içi boş. En son milletvekilimiz Av. Ali Özkaya bey OSB’ye patates paketleme fabrikasının kurulacağını siz değerli basın mensupları aracılığıyla öğrenmiştik. Aradan 3 yıl geçti. Bir ara açıldı İŞKUR+yevmiyeli işçi şeklinde bir çalışmanın olduğunu duyduk.  Son olarak ise patates fabrikasının işçi çıkartıp kapanacağı konuşuluyor. Bizler vatandaşlar olarak ilçemize ne oluyor? Sorusunu sormak zorunda kalıyoruz. Dinar’ın OSB’si iyi değerlendirilemedi. Buraya yatırımcı getirilemedi. Halbuki ne kadar güzel bir yerimiz var”

PETSAN Kapanacak MI?

Diğer bir iddia ise OSB’de bulunan patates ve soğan paketleme fabrikasının akıbetinin ne olacağı oldu. Edinilen bilgiye göre burada 15 işçinin İŞKUR+ Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla günlük 40 TL yevmiye karşılığında çalıştırıldığı, firma ile İŞKUR’un arasındaki anlaşmaya göre ise işçilerin 3 ay boyunca çalışması gerektiği öğrenildi. Ancak işçilerin bu süre zarfını doldurmadıkları 3 ay olmadan önce işçilere çıkış verildiği iddia edildi.

Vatandaşlarımız ise bu fabrikanın ilçeye hibe destekler yoluyla mı kazandırıldığını, çalışma şeklinin nasıl olduğunu, fabrikanın neden 3 ay dolmadan işçileri çıkardığını, burada devletimizin bir zararının olup olmadığını soruyorlar.

Yerel Basın Önceden Defalarca Haber Yapmıştı

Dinarlı vatandaşlarımızın ilçe ekonomisinin daraldığına yönelik mesajlarını sizlerle paylaştık. Ancak son 5 yıldır, ilçemizin duyarlı gazetecileri ve gazeteleri, OSB’nin alt yapısı, trafo merkeziyle tam olduğunu, ancak doğalgaz ve arıtma tesisinin de mutlaka kurulması gerektiğini yazmıştı. Böylelikle yatırımcıların Dinar OSB’sini seçebileceklerini ve çok daha cazip bir yer olacağını belirtmişti. İlçemizin ekonomik olarak kurtuluş yollarından bir tanesi ise, OSB yatırımcıyla dolmasıdır. Bunun da yolu doğalgaz ve arıtma tesislerinin kurulmasından geçiyor. Bir an önce Dinar için birlik ve beraberlik içerisinde olunmalı ve güzel ilçemize ekonomik olarak başarılı işler yapılmalı.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.