Dolar 32,3326
Euro 35,1252
Altın 2.303,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

O Dönem Dinar Belki de İl Olacaktı

O Dönem Dinar Belki de İl Olacaktı
15 Mart 2022 09:25 | Son Güncellenme: 15 Mart 2022 09:26
A+
A-

O Dönem Dinar Belki de İl Olacaktı

Dinar Halkının Gazetesi 1995 Dinar depremi ve akabinde Dinar’ın il olma yolunda yapılan çalışmalarla alakalı çok önemli belgelere ulaştı.

1995 yılında ilçemizde 1 Ekim’de deprem felaketi yaşanmış, ilçe nüfusunun 3’te 2’si ilçeyi terk etmişti. O dönelerde hayalet şehir Dinar şeklinde lanse edilse de ilçemiz devlet desteği ve kendi öz kaynaklarıyla yeniden ayağa kalkmayı başarmış, depremin yaralarını ise ağır ağır sarmaya başlamıştı.

Yıl 28 Aralık 1999 Dönemin Anavatan Partisi Dinar İlçe Başkanı Seydi Gürkan…

Tam da bu tarihte yukarıya bir dilekçe yazar…

Eskilerin de deyimiyle yukarıya yazılan dilekçe de Dinar’ın il olması istenmektedir.

Yine dönemin hükümet ortağı aynı zamanda ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz’a ulaşması için yazılan dilekçe dönemin bakanı Yaşar Okuyan’a ulaşır.

Bakan okuyan dilekçeye geri cevap olarak 27 Ocak 2000 tarihinde “Dinar İlçesinin il olması ile ilgili talebiniz İç İşleri Bakanı Sadettin Tantan’a intikal ettirilmiştir” şeklinde Dinar ANAP İlçe başkanlığına bir yazı gönderir. 

Daha sonraları ise Mesut Yılmaz’ın Dinar ziyaretinde konu her ne kadar gündeme gelse de bazı sebepler yüzünden il olma hayalleri suya düşer…

ANAP Dinar İlçe Başkanı Seydi Gürkan tarafından Dinar’ın il olması adına yapılan girişimin resmi evrak dilekçesi ise aynen aşağıdaki gibidir.

Acil Verilmek Üzere …

17 Ağustos 1999 günü Marmara bölgesinde meydana gelen deprem felaketi uzun yıllar yüce Türk Milletinin insanlarının hafızalarından silinmeyerek acı bir hatıra olarak kalacağına inanıyorum.

Ülkemiz son 10 yıldır beklemediği doğal afetlerle karşı karşıya kalarak mağdur olmuştur. Milletimiz her zaman sadık devletimiz güçlüdür. Erzincan, Dinar, Adana depremlerinden elde edilen tecrübeden dolayıdır. Ancak Marmara depreminde kedere ulusça daha duyarlı davrandık.

Devlet ve millet elle birlik ve beraberlik içerisinde seferber oldu. İlçemizde de 1 Ekim 1995 yılında Marmara bölgesinin acı gerçeğini yaşadı. ANAVATAN Partisinin 53’üncü Başbakanı ve Genel Başkanımız Mesut Yılmaz ve bakanları ile acil müdehalede bulunarak başta iş yeri konutlar esnaf ve çiftçilerimizin maliye, ziraat ve halk bankası, tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarını erteleyip faiz borçlarının bir kısmını affettiler.

İlçemize 55. Cumhuriyet hükümeti zamanında başbakanımız ve kabine üyelerince önem verilerek eksik kalan yatırımlarında bir kısmı bitirildi. Esnafımızın, çiftçimizin halen deprem anında kriz masası tarafından yapılan yanlış işlemden dolayı adı geçen kurumlara kredi faiz borçları bulunmaktadır. Bazıları servetini verse ödemesi mümkün değildir. Bilişim çağında icra tarafından telefonları konuşmaya kapatılmıştır.

Geleceğin teminatı, güçlü, azimli  kararlı ANAVATAN partisinin değerli bakanlarınca Dinar ve çevresindeki Dazkırı, Başmakçı, Evciler, Kızılören ilçelerinin de ekonomik, sosyal ve coğrafi durumlarının değerlendirilmesi, bahse konu ilçelerin devlete olan kredi faiz borçları, belediyenin iller bankasına olan borcu ve evlerin tamamının da borçlarının silinmesini, Genel Başkanımız MESUT YILMAZ ve Afyon milletvekilimiz H. İbrahim Özsoy’un da destek ve gayretleri ile TBMM siz değerli bakanlar kuruluna vermiş oldukları  yetki süresi içinde afetten dolayı Dinar’ın Acilen İL yapılmasına desteklerinizi bekliyorum.

Mübarek Ramazan Bayramınızı ve 2000 yılını hayırlara vesile olmasını temenni eder, teşkilatım adına Dinarlıları size, sizleri de yüce ALLAH’a emanet ediyor, çalışmalarınızda başarılar diler en derin sevgi ve saygılarımı sunarım.

Seydi GÜRKAN

ANAP İlçe Başkanı

İSMAİL YILMAZ

ÖZEL HABER

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.