Dolar 32,3645
Euro 34,9594
Altın 2.324,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 20°C

DÖVME YAPTIRMAK MODA MI OLDU?

DÖVME YAPTIRMAK MODA MI OLDU?
13 Mayıs 2022 10:07
A+
A-

DÖVME YAPTIRMAK MODAMI OLDU

 

Evvela dövme yaptırmak doğrumu diye soralım?  Koca koca adamlar, özelliklede kadınların bazıları mahrem yerlerine kadar dövme yaptırarak cadde ve sokak aralarda dolaşmaları sanki moda oldu. Son zamanlarda dövmesiz hemen hemen yok gibi fakat ülkemiz Allaha çok şükür Müslüman topluluğun yaşadığı bir ülke dövmeli gezmenin sakıncası varmı yokmuş? diyen yok önüne gelen kadınlar dahil olmak üzere vücudunun bir yerine dövme yaptırıp geziyorlar.

Allah insanların dış görünüşlerini çeşit çeşit yaratmış derisi beta olan var, siyah olan var, sarışını var bunlara bazı insanlarımızın dövme yaptırarak ekleme yapması doğru bir hareket olmasa gerekir. Özellikle bir müslüman olarak bunun islam dininde de sakıncalı olacağı islam ballerina verdiği beyanatlarından anlaşılmaktadır. Vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövme, eski çağlardan beri yapılan bir cahiliye devri adeti olup, sağlık açısından zararlı olduğu gibi, dinen de yasaklanmıştır. Nitekim dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslam dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır. Durum böyle olmasına karşın vücutlarının olur olmaz yerlerine gelişi güzel şekiller çizdirerek dövme yaptıranlar özellikle İslam dinine aykırı bir hareket olması başta olmaz üzere caiz görülmediğinden böyle bir dövme yaptırılması doğru bir hareket değildir. Diğer bir hususta bu dövme yaptıranlar gusül abdestti konusudur ki yine İslam alimleri tarafından alınan abdeste suyun insan derisine nüfus edip etmediği de yine İslam alimlerimizin tartışmalarına neden olmuştur. Yüce Allah insanı en güzel şekilde yaratmıştır, kimileri esmer kimileri sarışın, bazıları beyaz vücuda sahiptirler. Bu insan Allah’ın verdiği deriyi neden değiştirmek ister Vücuda iğneler batırarak açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövme cahiliye devri adeti olup dinen de yasaklanmıştır. Daha güzel görünmek amacıyla yaratılıştan verilmiş olan özellik, şekillerin değiştirilmesi İslam dininde fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır.

Din işleri yüksek kurulu ise,” Vücudunda dövme bulunan bir kişi mümkünse sağlığına zarar vermeyecek bir şekilde bunu ortadan kaldırmalıdır. Bu mümkün olmazsa Allahtan bağışlanma dilemeli, yaptığına pişmanlık duyması gerekir. Yapıştırma yöntemiyle deri üstüne yapılan geçici dövme ise suyun deriye ulaşmasına engel olacağından gusül ve abdeste engel olur” denilmektedir. Velhasıl dövme yaptırmak hem sıhhate zarar veriyor hem de dinen caiz olmadığına göre neden bu dövme moda halinde insanlar tarafından yaptırılmakta anlamak mümkün değil. Bazıları var ki çok aşırı derecede vücudunun birkaç yerine dövme yatırarak bunu cadde ve sokaklarda gezinip teşhir etmekten de zevk alıyorlar. Dinen yasak olduğunu belki bilmeyenler de olabilir diye bu konuya değinmem gerektiğini düşünerek gündeme getirdim. Aklı başında olan kişiler tarafından hiçte hoşlanılmayan vücuda dövme yaptırılması üç beş aklı ermezler in beğenisini kazanacak diye Allah’ın insanlara verdiği vücuduna bu işlemleri yaptırması hiç te hoş değildir. Allah korkusu olan kişiler bunu yaptırmazlar, yaptıranların da bundan bir an evvel kurtulması için Allahtan AF dilemesi, pişman olduğunu dile getirmesi gerekir.

SAYGILARIMLA   05326675701

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.