Dolar 32,5419
Euro 34,8971
Altın 2.433,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C

DURUMLAR HİÇTE İYİYE GİTMİYOR      

DURUMLAR HİÇTE İYİYE GİTMİYOR      
31 Aralık 2021 16:30
A+
A-

DURUMLAR HİÇTE İYİYE GİTMİYOR                  
   İnsanlarımız şaşkın, sıkıntılı hayat pahalılığı karşısında evine çocuklarının ihtiyacı olan yiyecek maddelerini alamadıklarından yakınıyorlar. Ucuz ekmeği bile alabilmek için bu kış günü yağmur ve soğukta sokakta sırada bekliyorlar. Bırakın marketlerden alışveriş etmeyi semt pazarlarından yemek yapmak için sebzeyi alamadıklarını. Hala ülkeyi gülük, gülistanlık gösterenler bunları görmezler mi? Her gün her şeye zam yapılıyor, aylık gelen başta elektrik, doğal gaz, su faturaları başta olmak üzere vatandaşlar ödemekte zorlandıklarından yakınıyorlar.
Son zamanlarda sokaktaki vatandaş çalıştığı yerden almış olduğu ücreti, maaşının başta zaruri ihtiyacı olan yiyeceklere yetiremediğinden her şeyin ateş pahası olduğundan geçinmekte çok zorlandıklarından şikâyetçiler. Boğaz tokluğuna çalışıldığı için evdeki çocuklarının başta okul masrafları, giyim ve kuşam için para yetmediğinden seksen sene evvelki ülkenin durumuna düşüldü görüşündeler. Çalışarak kazandıkları paranın hayat pahalılığı karşısında daha eve gelmeden paranın bitiği için her gecen gün zamlanan faturalara para yetiştiremedikleri yakınan vatandaşlar son zamanlarda bu durumun hiçte iyiye gitmediğini söylüyorlar. Nüfusu kalabalık ailelerde bir kişinin kazandığı para ile artık geçimin çok zor olduğu için evdeki eşinde çalışarak eve para getirmesi gerektiğini ancak iş bulmakta da zorlandıklarını ifade eden aile büyükleri sıkıntılı durumun giderek artığını ve aileler arasında huzursuzluk yaşandığını, maddi durum nedeniyle münakaşalar, kavgalar ve arzu edilmeyen  Cinayetlerin bile artık   görüldüğünü ifade ediyorlar .Çalışanlar ve emekli kesimi bile hayat pahalılığı nedeniyle aldıkları ücretlerin yiyecek maddelerine zor yettiğini, işi olmayan, çalışamayanlara Allah yardım etsin diye dua etmekteler. Bir evde nüfuslu ailelerden çalışanlar ikinci bir iş bulursa gecesini gündüzüne katarak yorgun düşse bile çalışmak arzusunda olanlar var. Ev geçindiren bu kişi şayet kirada oturuyorsa ülke genelinde ev kiraları yüksek olduğu içinde aldığı maaşın dörtte birinden fazlası da kiraya gidiyor. Zaruri yiyecek ekmek başta olmak üzere zeytin, peynir, yumurta, et, yoğurt ve sebze ihtiyaçlarının tamamını karşıladıklarını tahmin etmiyorum. Çünkü bunlar el yakıyor. Elektrik, doğalgaz, su, telefon faturası ise cepleri yakıyor. Avrupa da emekli olan kişiler ülkemize geldiklerinde görüyoruz para artırıyor ki emeklisi bile bizim ülkemize gelerek geziyor, eğleniyor, bol bol yiyip içiyorlar. Fakat bizim emekli olan vatandaşımız yakın vilayet de bulunan eşini, dostunu görmeye gidemiyor. Bizim emeklilerimizde insanca yaşamalı Avrupa ayarında olmasa bile ona yakın zaruri ihtiyaçlarını karşılamalılar. Emekli olanlar kimseye muhtaç olmadan evinin ihtiyacını hiçbir sıkıntıya maruz kalmaksızın karşılamalıdır. Yıllarını verdiği memuriyet bitikten sonra rahat, huzurlu bir şekilde kimseye muhtaç olmadan son günlerini rahat şekilde yaşamalıdırlar. Âmâ maalesef olmuyor, ay başını zor getirenler eşten, dosttan borç alarak sıkıntı, üzüntü ile günlerini geçirmeye çalışıyorlar.
Ülkenin bir tarafında çiftte maaş, hatta üç, beş yerden avanta alanlar diğer tarafta ise çok düşük ücret karşılığında çalışmak mecburiyetinde kalan açınacak durumda olan bu ülkenin gerçek sahibi insanlarımız. Bir tarafta askerliğini yapmamış, vatan görevinden kaçmış, kaçırılmış utanmazlar vergisini ödemeyen veya devletten kaçıran hainler diğer tarafta vatanına, millerine borçlarını maddi ve manevi ödemiş, askerliğini yapmış ülkenin hakiki vatan evlatları. Devletine ve Milletine hiç borcu olmayan bu insanlarımız elbette günü gelince kötülerden ayıklanacak ve hak ettiği yerlere geleceklerdir. Bunların tahakkuk edebilmesi içinde dürüst ve Allah korkusu idarecilere ihtiyacımız vardır. Allahtan korkan, hak ve adaleti birinci planda tutan Milletini ve memleketini seven, becerikli insanlarımızı bu ülkenin hep başında görmek dileğiyle.
SAYGILARIMLA 05326675701

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.