Dolar 32,3424
Euro 35,0948
Altın 2.310,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Emanetçi Mehmet Ağa Vefat Etti

Emanetçi Mehmet Ağa Vefat Etti
29 Temmuz 2019 22:12 | Son Güncellenme: 30 Temmuz 2019 08:02
A+
A-

Yılların emanetçisi Dinar’ın en güvenilir adamı emanetçi Mehmet ağa lakaplı Mehmet Karahan 91 yaşında hayata gözlerini yumdu. Aslen Isparta Uluborlu ilçesinden olan Karahan için Pancar Mahallesi fidan sokaktaki evinin önünde helallik alınacak ve Burdur’un Bucak ilçesinde toprağa verilecek.

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü İsmail Yılmaz emanetçi Mehmet Ağayı haber yapmıştı. 40 yıl boyunca emanetçilik yaptığını anlatan haber ise şu şekilde okurlara servis edilmişti.

İşte İsmail Yılmaz imzalı O haber;

Dinar’da 40 yıldır emanetçilik yapan ve emanetçi Mehmet Ağa diye bilinen Mehmet Karahan mesleğini icra etmeye devam ediyor. 87 yaşında olan Mehmet Karahan emanetçilik mesleğinden önce trenlerde su, kaymak şekeri, nane şekeri gibi ürünleri satarak geçimini sağladı. 3 çocuğunu da bu meslek sayesinde okuttu.

Emanetçi Mehmet Ağa diye anılan Mehmet Karahan hayatı boyunca icra ettiği meslekleri gazetecilere anlattı. 7 yaşında babasını kaybederek yetim kaldığını söyleyen Karahan hayatını şöyle anlattı, “7 yaşımda yetim kaldım. Bu yaştan itibaren hem ilkokula gidiyordum, hem de para kazanmak için çeşitli işler yapıyordum. O zaman Ilıca İlk Okulu diye bir okul vardı. Şimdi ise ismi değişmiş ben bu okula gittim. Aynı zamanda Çivril istikametine doğru giden trenlere binerdim ve trenin içerisinde bir kuruşa bir bardak su satardım. Suyun yanında ise nane şekeri, sakız, kaymak şekeri gibi ürünleri de sattım. Bu arada ilkokul bittikten sonra bazı okullara gitmek istedim. Ancak maddi imkânsızlıklar yüzünden maalesef gidemedim. Daha sonra yıllar geçti ve evlendim. Çocuklarım oldu. Artık sırtımdaki yük de daha da ağırlaşmaya başlamıştı. Bir ara Radyocu Necati vardı, ben ondan plak aldım ve müşterilerime satmaya başladım. Aynı zamanda da özel istek üzerine kaset doldurma çalışmalarımız da oldu. Bu işten sonra ise Isparta’ya doğru giden otobüslerde muavinlik yapmaya başladım. Bu sırada Isparta’da adı benimle aynı olan Emanetçi Mehmet Ağa diye biriyle tanıştım. Benden büyüktü, bize ağabeylik yaptı. Bir gün emanetçi Mehmet Ağa bir kaza geçirerek yaşamını yitirdi. O öldükten sonra bana bu işi sen devir almalısın, bundan sonra emanetçi Mehmet Ağa sensin dediler. Millet öyle diyince bende emanetçilik işlerini yapmaya başladım. Artık emanet getirip götürüyor ekmek paramı bu işlerden kazanıyordum. Bu arada 3 çocuğumu da emanetçilik işlerinden kazandığım para ile büyüttüm ve hepsini okuttum. Dinar’da Isparta’ya vatandaşlarımıza ait olan su saati, kol saati tamir işleri, kundura ve terzi malzemeleri gibi eşyaları götürüp getirdim. Bazen de Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesinde vatandaşların imza işleri oluyordu. Bu işleri de yine ben gördüm. Şu an 87 yaşındayım ve ara sıra emanetçilik mesleğini yapıyorum” dedi. İ. Yılmaz

https://www.dinarumuthaber.net/dinarhaber/yasam/emanetci-mehmet-aga/
Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.