Dolar 32,3171
Euro 35,0910
Altın 2.299,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

ES KA BALIKÇILIK DİNAR OSB YE DEMİR ATTI.

ES KA BALIKÇILIK DİNAR OSB YE DEMİR ATTI.
7 Nisan 2021 12:50
A+
A-

ES KA BALIKÇILIK DİNAR OSB YE DEMİR ATTI.
20 yıla yakın bir süredir endüstriyel balıkçılık sektörüne gelişmiş dünya ülkelerinden getirdiği balıkçılık ekipmanları ile hizmet eden ES-KA BALIKÇILIK Dinar Organize Sanayi Bölgesine yatırım için demir attı. Balıkçılık Ekipmanları Üretimi için ES KA Balıkçılık firmasına OSB de 38.175 m2 büyüklüğünde parselin arsa tahsisi gerçekleştirilerek yatırımın ilk adımları atıldı. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, Üyeler Dinar Ticaret Sanayi Odası Başkanı Abdullah Bağırkan ve İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Çetin, İş adamı Nedim Soyaltın ile şirket yetkililerinin katılımlarıyla sözleşme imzalanarak OSB önemli bir yatırımı bünyesine kazandırdı.
Şirket Yetkilisi Şefik Mustafa KAFTANCIOĞLU yatırımla ilgili ” ES KA Balıkçılık ve bundan on altı yıl önce kurduğu kardeş firması HORA GIDA ile de balıkçılık sektörünün nihai ürünü olan su ürünlerini işlemek ve onlara değer katmak için ardı arkasına Marmara ve Karadeniz’e iki adet su ürünleri işleme fabrikası kurmuştur. Yatırım konusunda; ülkesine, sektörüne ve bilgi birikimine güvenen ES-KA BALIKÇILIK yıllarca ithalat yaptığı ürünlerden ve gelişmiş teknolojilere sahip firmalardan edindiği tecrübeler ile altı yıl önce Türkiye’nin en modern balık ağı tesisini ülkemize kazandırmıştır. Yatırımlarla büyüyen ES-KA; Afyon ilimizin Dinar ilçesinde konumlanmış yatırımcı odaklı, hızlı ve zamanında çözümler üreten bir ortamda, Kaymakamından Belediye başkanına OSB Bölge Müdürüne kadar tüm yönetim kadrosu ile yatırımcıyı kucaklayan Afyonkarahisar Dinar Organize Sanayi Bölgesinde yatırım kararı almıştır. ES-KA; Türkiye de balıkçılık sektörünün kaderini değiştiren ve bugün tüm balıkçıların kullandığı namı değer ‘sarımantar’ gibi yüksek teknolojik yatırım isteyen bu ürünü ve hali hazırda Tekirdağ da üretmekte olduğu balık ağlarını kapasite arttırmaya yönelik stratejisiyle Dinar da üretmekten gurur duyacaktır. Her zaman sektöründe inovasyon konusunda bayrağı elinde tutan ES-KA bu yatırımı ile çıtasını bir kademe daha yukarıya taşıyacaktır.” açıklamalarında bulunarak OSB Yönetim Kurulu ve OSB Bölge Müdürü İbrahim Er’e teşekkür ederek, “Yatırımın kendimiz ve OSB niz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Yönetim Kurulu Başkanı İlçe Kaymakamımız Selami Kapankaya da yatırımla ilgili “İlçemize bir kaç yıl içinde özellikle istihdam ve başka olumlu etkileri ortaya çıkacak büyük bir yatırımı kazandırdık.Dinar yatırım yapan iş kapısı açacak olan firmamıza teşekkür ediyorum. Dinar OSB tahsisi tamamlanan tüm parseller ve genişleme sonucu kazandıracağımız yatırımcılarla ilimizin ve bölgemizin en önemli ve verimli OSB’lerden biri haline gelecektir” dedi.
OSB Yönetim Kurulu da yatırım için bölgemizi tercih ettiklerinden dolayı şirket yetkililerine teşekkür ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.