Dolar 32,3812
Euro 35,0207
Altın 2.325,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Eski Kimliklerinizi Mutlaka Değiştirin

Eski Kimliklerinizi Mutlaka Değiştirin
4 Kasım 2019 21:03
A+
A-

Eski Kimliklerinizi Mutlaka Değiştirin

Dinar İlçe Nüfus Müdürü Hüseyin Yılmaz Dinarlı vatandaşlara bir çağrıda bulunarak eski kimliklerini mutlaka yenisi ile değiştirmeleri gerektiğini söyledi.

Dinar HalkHaber Yazı İşleri Müdürü İsmail Yılmaz ve Dinar Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ramazan Gürbüz, Dinar ilçe nüfus müdürlüğünü ziyaret ederek Nüfus Müdürü Hüseyin Yılmaz ile görüştü. Yeni kimlik kartlarının değişim sayılarını soran gazetecilere ilgili rakamlar iletildi.

Dinar ilçe Nüfus Müdürlüğü olarak 31.10.2019 tarihi itibariyle 29625 adet Yeni kimlik kartı 3771 adet Yeni sürücü belgesi  817 adet umuma mahsus pasaport verildiği öğrenildi.

Nüfus Müdürü vatandaşlara yönelik yaptığı çağrısında ise şunları söyledi, “Kaymakamlığımıza ve Nüfus Müdürlüğümüze intikal eden bilgilerden “mevcut nüfus cüzdanı ” nın geçerlilik ve değiştirme süresi ile ilgili olarak tereddütlerin olduğu anlaşılmıştır.

     Bilindiği üzere Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı yaygınlaştırma uygulamasına ülke genelinde 02.01.2017 tarihinden itibaren başlanmıştır. Bu çalışmanın 3 ila 3,5 yıl içerisinde tamamlanması öngörülmektedir. Bu itibarla kişilerin elinde var olan nüfus cüzdanları, değiştirilmesini zorunlu kılan haller dışında(kayıp, resimsiz, soğuk damgası ve resmi mühürü okunmayan veya kaplaması açılmış) yenisi ile değiştirilinceye kadar geçerlidir.

     Diğer taraftan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı uygulamalarında doğum, kayıp veya tahrifat sebebiyle kullanılamayacak durumda olması nedeniyle yapılan kimlik kartı başvurusunda, yeni kart düzenleninceye kadar Geçici Kimlik Belgesi düzenlenmekte ve belgenin Kimlik Paylaşımı Sistemi (KPS) üzerinden doğruluğu da kontrol edilebilmektedir.

      Bu kapsamda;

      Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Vatandaşımıza Ne Sağlayacak?

             Yüksek Güvenlik Özellikleri Sayesinde Daha Güvenli Bir Yaşam

             Kimlik Sahteciliğinin Önlenmesi

             Kimlik Doğrulamada İşlem Kolaylığı

             Taşıma Kolaylığı

             Uzun Süre Kullanım

             Bir Çok E-Devlet Uygulamasıyla Entegrasyon İmkanı

      Yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar yukarıda belirtilen nedenlerle düzenlenen Geçici Kimlik Belgesi vatandaşlarımızın iş ve işlemlerinin yürütülmesinde geçerli olduğu ve Yeni Kimlik Kartı başvurusunda bulunacak vatandaşımızın aşağıda açıklanan bilgiler ışığında yapılması gerekenlerin bilinmesi  hususu kamuoyuna duyurulur.

 T.C. DİNAR KAYMAKAMLIĞI

   İlçe Nüfus Müdürlüğü

     Ayrıca;

* Randevu almak için https://randevu.nvi.gov.tr/ adresine başvurabilir, yada Alo 199 numaralı çağrı merkezini arayabilirsiniz.

*Randevu alanların ayrıca başvuru sırasında sıramatikten de sıra numarası alması gerekmektedir. Sıramatik, randevulu vatandaşlarımıza randevu saatine uygun olarak öncelik vermektedir.

* Başvuru için nüfus cüzdanı veya tanıtıcı kimlik belgesi ve 15 yaşından büyükler için son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf istenmektedir. Ayrıca başvuru sırasında kanuni süresi içerisinde yapılan doğum bildirimleri hariç 2019yılı içinde her kimlik kartı için 22.50 TL değerli kağıt ücreti tahsil edilmektedir.

* Kimlik kartınızın hangi aşamada olduğunu internet üzerinden veya çağrı merkezinden takip edebilirsiniz.

* Kimlik kartınız hazırlanarak, başvuru sırasında belirttiğiniz adrese PTT kargo ile teslim edilecektir.

* Başvurunuz sırasında kapalı bir zarf içerisinde verilen kimlik doğrulama amacı ile kullanılacak olan PIN şifrenizi, güvenliğiniz açısından kimlik kartınızı teslim aldıktan sonra nüfus müdürlüklerinde bulunan kioskları kullanarak değiştirebilirsiniz.

* Kimlik kartınızı kaybetmeniz halinde Alo 199 numaralı çağrı merkezimizi arayarak bildirmeniz ve en kısa sürede nüfus müdürlüğüne yeni kimlik kartı başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.

İsmail Yılmaz-Dinar

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.