Dolar 32,4477
Euro 34,7127
Altın 2.472,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Az Bulutlu
Afyon
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 14°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Gazi İbrahim Uysal’ın İsmi Yaşadığı Sokağa Verildi

Gazi İbrahim Uysal’ın İsmi Yaşadığı Sokağa Verildi
9 Ağustos 2019 14:53
A+
A-

İlçemiz Ilıca Mahallesinde bulunan Kudret Sokağının ismi Gazi İbrahim Uysal Sokağı olarak değiştirildi.
5 Ağustos 2016’da Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde hain terör örgütü mensuplarında girilen silahlı çatışmada gazi olan Gazi İbrahim Uysal’ın ismi kendi oturduğu Kudret sokağının adı olarak değiştirildi. Ilıca Mahallesi Muhtarı Mehmet Yılmaz’ın belediyemize vermiş olduğu dilekçe neticesinde Belediye Başkanımız Nihat Sarı’nın konuyu meclis gündemine almasının ardından oy birliği ile kabul edilmiş ve Kudret Sokak olan isim Gazi İbrahim Uysal Sokak olarak değiştirilmesine karar verildi. 
Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, Ilıca Mahallesi Muhtarı Mehmet Yılmaz, Gazi İbrahim Uysal tarafından yeni levhası takılan sokağın tabela değişim merasimine Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Dinar Temsilcisi Hasan Ceylan ve mahalle sakinleri katıldı. 
Konuyla alakalı yetkililere teşekkür eden Muhtar Yılmaz, Gazimizin adının sokağa verilmesi hepimizi çok büyük gururlandırmıştır. Sokağın adının değişmesini sağlayan Dinar Belediyesine ve Başkanımız Nihat Sarı’ya teşekkür ederiz. Sayın Kaymakamımız Selami Kapankaya Bey de mahallemize teşrif ederek bizleri onurlandırmışlardır. Ayrıca kendilerine de teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.
Belediye Başkanımız Nihat Sarı ise: “Vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak adına canlarını seve seve feda eden şehitlerin yakınlarının her zaman yanındayız. Dinar Belediyesi olarak her türlü değere sahip çıkıyoruz. Bu değerlerin içerisinde en önemli olanı ise şehit ve gazilerimizdir. Şehit ailesi ve gazilerimizin belediye olarak her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Şehidine sahip çıkmayan vatanına da sahip çıkamaz.” dedi.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.