Dolar 32,5442
Euro 35,0007
Altın 2.435,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 21°C

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçemize gelişinin 93.yıldönümü programımız gerçekleşti 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçemize gelişinin 93.yıldönümü programımız gerçekleşti 
12 Mart 2023 14:50
A+
A-

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçemize gelişinin 93.yıldönümü programımız gerçekleşti

 

Belediyemiz tarafından Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İlçemize gelişinin 93. Yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

 

Belediye Bandomuz öncülüğünde (deprem felaketi dolayısıyla marş seslendirmesi olmadan) İstasyon Garı mevkiinden 10:00’da başlayan kortej yürüyüşü öncesi belediyemiz zabıta ekipleri tarafından etkinliğe katılanlara Türk Bayrağı dağıtıldı.

 

İlçe Kaymakamımız Kemal Duru, Dinar Belediye Başkanımız Nihat Sarı, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlarımız Bando eşliğinde İstasyon Garı mevkiinden Cumhuriyet Meydanımıza kadar temsili bir yürüyüş yaptılar.

 

Yapılan yürüyüş sonrasında Cumhuriyet Meydanımızda Atatürk büstüne Dinar Belediye Başkanımız Nihat Sarı tarafından çelenk bırakıldı.

 

Yağış dolayısıyla programın devamı Belediyemiz Kültür Salonunda gerçekleşti. Saygı duruşunda bulunularak, belediye bandomuz eşliğinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam eden Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Dinar Belediye Başkanımız Nihat Sarı, gerçekleştirdi.

 

Dinar Belediye Başkanımız Nihat Sarı konuşmasında; “Maalesef coşkuyla kutlamamız gereken böyle etkinlikleri ülkemizde meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen Maraş depremi dolayısıyla buruk geçiyor. Ulu Önder Atatürk bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurduktan sonra kendini halkın içinde olmaya adamıştır. Her fırsat bulduğunda illerimizi, ilçelerimizi ve köylerimizi ziyarette bulunmuştur. Programlı bir şekilde 12 Mart 1930 saat 15:00 sularında ilçemizi ziyaret edeceği haberi gelmiştir. Cumhuriyet meydanı ve çevresine insanlar taşmıştı. Atatürk Dinara girmiş ve kalabalığın arasından halkla sohbet ederek şu an belediye iş merkezinin olduğu yerde bulunan eski belediye binasına geçerek o zamanın kaymakamı ve belediye başkanı ile ilçe hakkında fikir alışverişinde bulunduktan sonra kalabalığın arasından ulu cami yanında ilçenin tek salonu olan Türk Ocağına geçerek buradan halka bir konuşma yaparak ilçemizden ayrılmıştır.

Bugün aynı zamanda istiklal marşımızın kabulünün 102.yılını kutluyoruz. Bu vesileyle istiklal marşımızın kabulünü kutluyor, Allah bir daha bu millete istiklal marşı yazdırmasın. Ne mutlu TÜRKÜM diyene diyor, saygılar sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar kapsamında bir konuşmada İlçe Kaymakamımız Kemal Duru yaptı. Konuşmaların tamamlanmasının ardından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı başladı.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.