Dolar 32,3712
Euro 35,0140
Altın 2.324,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Gelecek toprakta

Gelecek toprakta
6 Temmuz 2019 20:08 | Son Güncellenme: 6 Temmuz 2019 20:09
A+
A-

Vali Mustafa Tutulmaz, Dinar’ın Bülüçalanı Köyü’nde düzenlenen “Hayvancılık ve Süt Ürünleri” konulu Çiftlik Günü programına katıldı.  Programa Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Milletvekillileri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, İl Genel Meclisi(İGM) Başkanı Burhanettin Çoban ve İGM üyeleri ile köy halkı katıldı.

Halk oyunları gösterileriyle başlayan programda köy halkı yöresel oyunlara dahil olarak renkli görüntüler sergilediler.

Güçlü olmamız için ürememiz gerekiyor

Programda konuşan Vali Mustafa Tutulmaz; “Kültürümüzün devamını sağlayan hem de üretime önem veren bu günü tertiplediğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Bu tür organizasyonlara fırsat buldukça katılmaya çalışıyorum. Çünkü bu tür organizasyonlarda üretime önem veriliyor. Bu durum geleceğimiz açısından gücümüze güç katıyor. Daha fazla güçlü olmamız için ürememiz gerekiyor. Güçlü olmamız için birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Biz şu anda burada çok şükür her ikisini de yaşıyoruz. Bundan dolayı mutluyuz.” diye konuştu. 

Göç eğilimi varsa yatırımlar açığa çıkabiliyor

Köylerdeki önemli problemlerin giderildiğini belirterek sözlerine devam eden Vali Tutulmaz; “Köylerimizin önemli problemlerini giderdik. Bundan sonraki istek ve talepler köyün sosyal ihtiyaçlarına yönelik yapılacak yatırımlara yöneliktir. Muhtarımız düğün salonun talebini ifade etti. Özel idaremiz birkaç yıldır bununla alakalı yatırımlar yaptı. Bu şekilde üretim yapan bir köye öncelik vermek bizim görevimiz olacaktır. İnşallah önümüzdeki dönemlerde İl Genel Meclisi üyelerimizle birlikte bu talebi yerine getiririz. Ancak şunu ifade edeyim ki göç eğilimi varsa yaptığımız yatırımlar bazen açığa çıkabiliyor. Bir anlam ifade etmeyebiliyor. İnşallah düğün salonu bu şekilde olmaz. Daha çok gencimiz köyde kalır ve daha çok düğün yaparız.” şeklinde konuştu.

Kalkınan ülkeler göç alarak kalkınmayı başarmıştır

Üretim için nüfusun gerekli olduğunu belirten Vali Mustafa Tutulmaz, “Üretmek için nüfusa ihtiyacımız var. İnsan sayısı artmadan üretim yapılamaz. Bugün kalkınan ülkeler ABD başta olmak üzere İngiltere, Almanya, Fransa gibi batı ülkeleri hepsi de göç alarak kalkınmayı sağlamıştır. Onun için fazla nüfus olmaktan korkmayalım. Ama bu nüfusu nitelikli hale getirelim. Daha güçlü hale getirelim. Güçlü insan kaynağını bulduğumuz zaman önümüzde hiçbir güç duramaz.” dedi.

Gelecek toprakta

Geleceğin üretimde ve tarımda olduğunu kaydeden Vali Mustafa Tutulmaz, “Ben bir kaç gün önce Sultandağı’ndaydım. Orada çok güzel üretim ve çok iyi bir pazar var. İşte aynı kalitede ürünleri burada da ürettiğimiz aynı başarı burada da sağlanabilir. Yeter ki kalibreli ürün üretelim. Böyle bir ürün piyasaya sürelim. Gelecek toprakta. Gelecek tarımda. İşte bu üretimi sizler yapacaksınız. Köylü vatandaşlarımız yapacak. Girişimci vatandaşlarımız yapacak. Gıdaya da para verirsek o zaman ekonomik sorunların altından kalkamayız. Bizim en uç köyden başlayarak tarımda, hayvancılıkta ve diğer alanlarda üretimi artırmamız gerekiyor.” diye konuştu. 

En uygun olan çözüm neyse onu gerçekleştireceğiz

Köylülerin taleplerine de çözüm bulacaklarını ifade eden Vali Tutulmaz, “Bülüçalanı köyümüzün bizden bazı talepleri var. Bize iletilen konularda arkadaşlarımıza talimat verdik.  Bizlerde, istek ve taleplerin takipçisi olacağız. En uygun olan çözüm neyse onu gerçekleştireceğiz. Bu anlamda bu programın düzenlenmesinde emeği geçen muhtarımıza ve köylülerimize teşekkür ediyor, bu birlik ve beraberliğin artarak devam etmesini temenni ediyorum.” dedi.Konuşmaların sonunda en güzel koç ve buzağı yarışması düzenlenirken, köyün çocukları ise çuval yarışı, yumurta taşıma yarışı gerçekleştirildi. Programın sonunda ise yarışmalarda başarılı olan kişilere Vali Tutulmaz ve protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.