Dolar 32,4967
Euro 34,5866
Altın 2.497,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Az Bulutlu
Afyon
23°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 13°C
Cts 17°C

Gevher Nesibe Öğrencilerine Yurt Dışında Staj İmkânı

Gevher Nesibe Öğrencilerine Yurt Dışında Staj İmkânı
22 Ocak 2022 19:04
A+
A-

Gevher Nesibe Öğrencilerine Yurt Dışında Staj İmkânı

Dinar Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden en başarılı 24 Öğrenci 4 öğretmen ile birlikte yurt dışına 30 günlük stajlarını yapmak için yola çıktı.

Okulun hizmet binası önünde aileleriyle birlikte gelen stajyer öğrenciler yurt dışına gidecekleri için çok mutluydular. Bazı aileler ise çocuklarından ayrılacakları için gözyaşı döktü. Saat 18:00’da İstanbul’a hareket eden öğrencilerin otobüsü Dinar’dan ayrıldı.

Dinar Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje öğretmeni Yasemin Güngör Orhan, Öğrencilerin stajlarıyla alakalı gazetemize yaptığı açıklamasında, Avrupa’da yaşlı ve hasta bakımı üzerine staj yapmak için gideceklerini ifade ederek şunları söyledi, “23 Ocak’ta başlıyor, 18 Şubat’ta tamamlanacak ve 28 gün sürecek. Öğrencilerimiz Almanya, Çekya, Letonya’da kaldığımız yerlerde belediyeye ve yaşlı bakım merkezlerine gidip geleceğiz. Buradaki stajımız gibi staj yapacağız. Bu stajın faydası öğrencilerimize Europass belgesi, sertifikası verilecek. Bu belge ile Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde işe girebilecekler” dedi.

Okul Müdürü Murat Ceylan ise, projenin 70 Bin Avroluk olduğunu 2-3 yıllık bir çalışmanın emeği olduğunu söyledi. Pandeminin araya girmesinden dolayı yaz döneminde olması gerekirken , kış döneminde oldu. Ama yine de projemizin gerçekleşmesinden, emeklerimizin boşa çıkmamasından çok memnunuz. İnşallah çocuklarımız en iyi şekilde faydalanır. Hayırlı yolculuklar diliyorum. Kazasız belasız bir şekilde gidip gelmeleri temennimizdir” dedi. İsmail Yılmaz>>

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.