Dolar 32,5653
Euro 34,8785
Altın 2.438,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 27°C
Az Bulutlu
Afyon
27°C
Az Bulutlu
Çar 26°C
Per 21°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Haydarlı’da Haş Haş Kotasına Büyük tepki

Haydarlı’da Haş Haş Kotasına Büyük tepki
9 Ekim 2019 20:43 | Son Güncellenme: 9 Ekim 2019 20:44
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde belediye kültür merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Dinar ve köylerine düşen haş haş kota miktarları dekar olarak belli olmuştu.

Haş haş ekim alanlarının azaltıldığını iddia eden çiftçi vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Haş haş kotalarıyla alakalı bir toplantı Haydarlı Kasabasında gerçekleştirildi. Akpınarlı, Ocaklı ve çevre köylerden gelen çiftçi vatandaşlar Haydarlı’da geniş katılımlı istişare yaptı.

Haydarlı kasabasına devletin sadece 200 dekar haş haş ekimi konusunda kota verdiğini ifade eden çiftçi vatandaşlar Halk haber gazetesine şu açıklamalarda bulundu, “Haydarlı Kasabasında şu an haş haş ekimleri neredeyse 850 dekarı buldu. Ancak Haydarlı için 200 dekarlık bir ekim alanı belirlendi. Şimdi bunca çiftçi ne yapacak. Onlarca alan ekildi. Çiftçiler olarak şimdi biz ne yapalım” dediler.

Köylü Ektikten Sonra Kotalar Belli Oldu

Haydarlı Kasabasında yaşayan çiftçiler haş haş ekimlerinin yapılmasından sonra kotaların belli olduğunu, yapılan onca masrafın ne olacağını sordu. Haş haş yerine başka bir ürünün ekilmesinin de verimli olmayacağını kaydeden çiftçilerimiz, “Bütün bölge çiftçileri olarak bu işe şaşırmış durumdayız. Bu kotalar keşke önceden belirlenseydi. Yaklaşık 600 dekarlık bir alanda fazladan haş haş ekimi oluşmuş durumda. Şimdi bu çiftçilerimiz ne yapsın” dediler. İsmail Yılmaz-Dinar

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.