Dolar 32,3775
Euro 35,0510
Altın 2.326,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 22°C

HIRSIZLIĞA KARŞI ÖNLEM

HIRSIZLIĞA KARŞI ÖNLEM
13 Ocak 2021 12:05
A+
A-

HIRSIZLIĞA KARŞI ÖNLEM

                         

Özellikle geceleri hırsızlık olaylarına karşı önemlerin başında gece bekçileri ve düdük sesi gelirdi eski yıllarda Dinarda. Yıllarca evvel sekiz mahalleden oluşan bu ilçede her mahalleye bir gece bekçisi sabaha kadar cadde ve sokakları dolaşarak düdük çalıp hırsızlar başta olmak üzere kötü niyetli kişileri mıntıkasına sokmayanları çok arıyoruz maalesef. Çokbilmiş birkaç siyasetçinin emriyle kaldırılan bu teşkilat sonradan tekrar getirilmişse de tam istenilen görev gece bekçisine tanınmadığı için hırsızlık olayları tabii ki hortladı.

Eski yıllarda Dinarda şehir fazla dağınık olmadığı için gece bekçileri bir mahalleden diğer mahalleye düdük sesiyle hem birbirleriyle haberleşirler hem insanların ırzına, malına, canına zarar verebilecek hırsızlık yapacak olanlar da başta olmak üzere O düdüğün sesinden kaçacak bir yer aralardı. 1940 lı yıllarda şarktan Dinar’a gelen Kürt olarak tabir ettiğimiz doğulu vatandaşlardan Dinarlıların yakından tanıdığı İbrahim ve bekçi başı Bahattin üresin, geceleri resmi gündüzleri de sivil elbise ile görev yapan Muhittin bekçi Dinara hizmet eden son bekçilerdi O yıllarda “Çarşı ve mahalle bekçileri” sokakların güvenliğiydi. Geceleri düdüğü çaldığı zaman insanlar kendisini güvende hissederdi. İki üç mahallenin, caddelerin halkını çok iyi tanıyan, insanlara güven veren, güneş batımından sabahın aydınlanmasına kadar yaya olarak dolaşarak dükkân, mağaza, pasaj kilitlerine kadar yoklar, açık olanları da sahibine haber verirlerdi. Mıntıkası dâhilinde olan herkesi tanırlar yabancı gördüklerinde sorguya çeker şayet gece geç vakitse bu cadde ve sokakta ne aradıklarını öğrenir şüphelenirse karakola götürür, hastası varsa, yolunu şaşırmışsa, birisini arıyorsa yardımcı olarak işini görür aradığı kimseyi bulup evine teslim ederlerdi.
O yıllarda Dinar da hırsızlık olayına hiç rastlanmazdı. Son zamanlarda ilçe merkezinde hırsızlık olayları artmaya başladı. Emniyet teşkilatı bazı olaylarda hırsızlık yapanları yakalayıp adalete teslim ediyorlar fakat her olaya yetişemedikleri de bir gerçek. Dinar gibi geniş bir alana dağılmış şehir içinde saten eksik bir kadroyla çalışmakta olan polisin yeterli miktarda memuru olmadığı için yirmi sekiz adet mahalleye sahip olan Dinar da gece mahallelere devriye olarak pek gezemedikleri için de hırsızlık olayı son zamanlarda bir artış göstermiştir. Bazı iş yeri, dükkân sahipleri gece geç vakitlere kadar iş yerinde bekledikleri veya orada yattıklarını söylediler. Dinar polis teşkilatının en kısa zamanda kadrosuna yeni takviye memur ataması yapılarak güçlendirilmesi gerekmektedir. Ayrıca gece bekçilerinden üç beşinin gece devriyesine çıkarılarak cadde ve sokaklarda dolaşması hırsızlık yapmak düşüncesinde olanları bu eylemlerinden caydıracaktır. Dinara yeni, geniş hapishane yapanlar, narkotik büro amirliği müjdesini verenler vatandaşa bir faydası olmayan bu işler yerine yıllardır eksik kadroyla çalışan polis memuru atamasının yapılmasına öncülük ederlerse daha iyi bir hizmet yapmış olacaklardır.
SAYGILARIMLA 05326675701

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.